Красив гол на Мората разплака Юнайтед (видео)

20:26
Красив гол на Мората разплака Юнайтед (видео)

Челси победи Манчестър Юнайтед с 1:0  на "Стамфорд Бридж" в едно от дербитата от 11-ия кръг на Премиър лийг. Алваро Мората вкара победния гол за домакините в 55-ата минута.


В седмата минута Фил Джоунс си вкара страхотен автогол, след като засече с крак центриране на Алонсо. Главният рефер Антъни Тейлър обаче реши да отмени този автогол заради нарушение на Алваро Мората. Ръцете на испанеца бяха на гърба на бранителя, но въпреки това решението изглеждаше доста спорно.


Няколко минути след това Рашфорд имаше възможност да откри, но стреля с глава над вратата. В 12-ата минута Бакайоко получи шанс да шутира от 12 метра, но ударът му бе доста неточен. Секунди след това французинът стреля отново, но топката рикошира в крака на бранител на Юнайтед.


В 16-ата минута Куртоа спаси опасен изстрел на Лукаку. Двубоя, противно на предварителните очакваният, продължи да бъде много отворен и двуостър. Две минути след това Азар нанесе хубав удар от границата на наказателното поле. Де Хеа се намеси великолепно и изби, след което Дзапакоста се опита да направи добавка с глава, но топката се озова от външната страна на мрежата.


В 34-ата минута Мората падна в наказателното поле, претендирайки за дузпа. Такава правилно не бе отсъдена, но действието на Смолинг с ръце бе подобно на това, заради което по-рано бе отсъдено нарушение на Мората в ситуацията с Джоунс.


Пет минути преди почивката Кристенсен пропусна добра възможност, след като засече центриране на Фабрегас от корнер. Топката обаче рикошира в рамото на бранителя и премина над вратата.


В 53-ата минута Азар получи неочаквана за самия него възможност. Белгиецът бе изпуснат в наказателното поле и засече от въздуха центриране отляво, но стреля слабо и право в ръцете на Де Хеа. Само две минути след това по-добрата игра на Челси обаче даде резултат. Мората се пласира много добре и засече с глава перфектно дълбоко центриране на Аспиликуета - 1:0.


Моуриньо реагира на този развой с включването на Марсиал и Фелаини, които замениха Мхитарян и Джоунс.


1/4 час преди края Бакайоко отне от Фелаини и напредна към наказателното поле, но отново ударът му бе неточен. Малко след това Де Хеа спаси изстрел на Азар.


В 82-рата минута Антъни Тейлър пожали Андер Ерера, който влезе в гръб на Азар, след като вече имаше жълт картон. Четири минути преди края шут на Рашфорд премина на сантиметри от страничната греда на вратата на Куртоа.


В последната минута пък стражът на Челси спаси своя отбор, след като изби удар от десетина метра на Фелаини, след който се получи и рикошет. Секунди след това халфът на Юнайтед претендираше и за нарушение срещу в него в наказателното поле след единоборство за една висока топка с Кейхил.


В добавеното време Мората пропусна добра ситуация, а в 94-ата минута Рашфорд изпълни опасно пряк свободен удар, топката рикошира в стената и профуча над вратата.


Челси: Куртоа, Аспиликуета, Кристенсен, Кейхил, Дзапакоста, Бакайоко, Фабрегас, Алонсо, Канте, Мората, Азар


Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Байи, Джоунс, Смолинг, Валенсия, Ерера, Матич, Йънг, Мхитарян, Лукаку, Рашфорд

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Chelsea86
06.11.2017 12:34

Напълно заслужена победа. Бях ме по-добрия отбор на терена!
Жалко, че Уинър си прецакаха сайта, сега щеше да има поне 100 коментара!

sdw
07.11.2017 08:33

Айде прецакаха го, добре. Не са знаели, че няма да върви и т.н. По-фрапантнотно е, че заради ускорено по-ниската посещаемост нещата не се връщат постарому, сякаш на някакъв инат държат този вариант :D

djarata
07.11.2017 00:20

Хаха, прав си..

darklight
06.11.2017 13:39

Уинър трябва да влязат в учебниците с урок "Как да прецакаш нещо, което работи?".

sensea
06.11.2017 09:42

Тази победа ни трябваше! За самочувствие . Дано продължим с тази игра. Браво на Мората.

djarata
05.11.2017 23:03

Браво на Челси!Мората ще изплати парите си.Много добра 1ца