Трансферът на Винисиус в Левски пред провал

10:49
Трансферът на Винисиус в Левски пред провал

Трансферът на бразилския ляв защитник Винисиус де Фрейтас Рибейро в Левски е пред провал. 24-годишният бек в момента не е опция пред сините. 

В началото на седмицата се заговори за интерес към бранителя на гръцкия гранд АЕК Атина и че той е бил наблюдаван лично от старши треньора на Левски Делио Роси. Италианският специалист е получил информация за защитника и от бившия си клуб Лацио, но до трансфер за момента няма да се стигне.

За провала на сделката има няколко причини, информира "Тема Спорт". Една от тях е, че бразилецът има договор с АЕК до 30 юни 2019 години и е оценяван на сумата от 500 000 евро. Сините не желаят да плащат трансферна сума за Винисиус. Появиха се информации, че Левски иска да привлече бразилеца като свободен агент, което на този етап няма как да стане. Друга основна причина е, че на левия защитник липсва игрова практика. Последният му двубой за АЕК датира от 26 октомври при разгрома над Аполон Лариса със 7:0 в турнира за Купата на Гърция. Ролята му при жълто-черните е периферна и той не влиза в плановете на старши треньора Маноло Хименес. 

От началото на сезона на сметката си Винисиус има едва три мача в Суперлигата и две участия за купата. В Гърция е обявен за един от най-разочароващите трансфери. След като пое контрола в Левски, желанието на Спас Русев е да се спре със съмнителните трансфери и няма да има излишни рискове при привличането на футболисти.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари