Дания и Ирландия оставиха развръзката за реванша, Тунис и Мароко се класираха за Мондиала (видео)

10:07
Дания и Ирландия оставиха развръзката за реванша, Тунис и Мароко се  класираха за Мондиала (видео)

Дания и Ирландия не успяха да си вкарат гол и завършиха 0:0 в първия мач между двата отбора от баражите за място на Мондиала в Русия догодина. Двубоят на стадион "Телия Парк" в Копенхаген се игра пред 36 200 зрители.

Дания пропусна идеална възможност да поведе в резултата в 12-ата минута, когато вратарят на гостите Дарън Рандолф спаси два последователни удара на Йенс Стригер Ларсен и Андреас Корнелиус.

В 33-ата минута Рандолф отби топката след далечен изстрел на Кристиан Еркисен, а Пионе Систо не успя да се възползва при добавката. 10 минути по-късно ирландците създадоха първото си положение в мача, но Сайръс Кристи не успя да прехвърли Каспер Шмайхел. Това бе и първи удар за гостите към вратата на датчаните в двубоя. Дания през първите 45 минути имаше преимущество, но не успя да го материализира и двата тима се оттеглиха на почивката, без да си отбележат гол.

През втората част ирландците се отбраняваха по-добре и не дадоха почти никакви шансове на "червения динамит" да застраши вратата им, ако се изключи един опасен изстрел на Юсуф Поулсен с глава в последната минута от редовното време, който бе париран с вещина от безгрешния в този мач Дарън Рандолф. Така след това нулево равенство всичко по-интересно ще се случи в ответната среща идната седмица.

По-рано билети за Мондиала в Русия си осигуриха Мароко и Тунис.

Мароко надви Кот д`Ивоар като гост в Абиджан с 2:0 и си осигури първото място в група С от африканската зона. Головете за гостите вкараха Набил Дирар в 25-ата минута и Мехди Бенатия в 30-ата. „Атласките лъвове“ ще играят на световен шампионат за първи път от 1998 г., докато Кот д`Ивоар ще пропусне Мондиала след три поредни участия през 2006, 2010 и 2014 г.

Тунис завърши наравно 0:0 с Либия на свой терен в Радес, а това бе достатъчно за домакините да изпреварят с една точка преследвача си Конго, който в паралелен мач се наложи над Гвинея с 3:1. Тунис стана последният участник в Мондиал 2018 от зона Африка. По-рано това право си заслужиха Египет, Сенегал, Нигерия и днес Мароко.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация