Австралия е предпоследният участник на Мондиала (видео)

15:20
Австралия е предпоследният участник на Мондиала (видео)

Отборът на Австралия победи с 3:1 Хондурас в Сидни и стана предпоследният участник на Световното първенство през 2018 г. което ще се проведе в Русия.

Двата тима стигнаха до този мач, след като австралийците спечелиха финалния плейоф в Зона Азия, а Хондурас се класира четвърти в зона КОНКАКАФ (Северна и Централна Америка и Карибския басейн).

Първата среща осигуряваща участие на Мондиала завърши 0:0 в Сан Педро Сула, но в реванша австралийците показаха по-добра игра на терена и заслужено се поздравиха с победата.

Всичките попадения в срещата дойдоха през второто полувреме. „Кенгурата“ поведоха в резултата в 54-та минута след автогол на Майнор Фигероа. Футболистът на Астън Вила Миле Йединак се разписа на два пъти от дузпи в 72-та и 84-та минута, а почетното попадение за „катрачос“ бе дело отново на Фигероа.

Така Австралия се класира за четвърти пореден път на Мондиал, след като в Германия през 2006 стигна до осминафинал, а в Южна Африка и Бразилия отпадна в групите. Хондурас също взе участие в последните два турнира, отпадайки в групите. Последният отбор, който ще си осигури участие за престижната надпревара в Русия ще бъде определен от баража Перу - Нова Зеландия, които завършиха 0:0 в Уелингтън. Реваншът между двата тима е утре на "Естадио Насионал" в Лима.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация