Вентура: Загубих само два мача за две години

16:10
Вентура: Загубих само два мача за две години

Селекционерът на Италия Джан Пиеро Вентура защити своето представяне начело на тима, въпреки че под негово ръководство Скуадра Адзура записа една от най-срамните страници в историята си и не се класира за финалите на Световното първенство в Русия.

Италия загуби баража с Швеция с общ резултат 0:1 и по този начин за едва втори път няма да играе на Мондиал, след като пропусна и шампионата през 1958-ма година. Вентура обаче все още не е подал своята оставка, като на пресконференция днес защити представянето си. 

"Вече се извиних на италианците за този резултат. Ужасно е да видиш Световно първенство без Италия, но вече не мога да направя нищо", сподели Вентура пред журналисти.

Той не се съгласи с мнението на репортер, че Италия е играла "много лошо" в последните две години. 

"Не мисля така, защото статистически моят престой е един от най-добрите в последните 40 години. Загубих само два мача за две години", каза Вентура, който всъщност има три поражения начело на отбора - от Франция в контрола, от Испания в квалификациите и от Швеция в баража. 69-годишният специалист записа 9 победи и 4 равенства в другите си мачове с Италия. "Оставка? Не знам, първо трябва да премисля хиляди неща. Все още не съм говорил с президента. Това не зависи от мен. В момента не мога да отговоря на този въпрос", коментира Вентура.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация