Късна драма донесе 13-а поредна титла на БАТЕ

17:58
Късна драма донесе 13-а поредна титла на БАТЕ

БАТЕ Борисов стана шампион на Беларус за 13-ти пореден път след изключително драматичен финал на сезона в местната Висша лига. Днес изигра последния 30-ти кръг от шампионата, преди който БАТЕ водеше с две точки пред Динамо Минск и имаше предимство в преките двубои със столичния тим. Това означаваше, че шампионите се нуждаят от равенство при гостуването си на ФК Городея, за да си осигурят 13-та поредна титла и общо 14-та в историята.

Нещата обаче не започнаха добре за възпитаниците на Александър Йермакович, след като на почивката те изоставаха с 1:3, докато по същото време Динамо водеше с 1:0 при визитата си на ФК Витебск. 15 минути преди края на сезона играчите на БАТЕ все още изоставаха с два гола, но Витали Родионов даде надежди на своите от дузпа в 78-та минута, а в продължението на двубоя черногорският национал Мирко Иванич вкара скъпоценния изравнителен гол.

В другия мач Динамо спечели с 4:1 и двата претендента завършиха с равен брой точки - 68, но радостта отново бе за БАТЕ. Бронзовите медали останаха за тима на Шахтьор Солигорск, който също бе в битката за титлата, но днес загуби от Неман Гродно с 1:3 и завърши с актив от 65 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация