Купа на Африканските Нации - втори срещи от група \"A\"

08:42
Купа на Африканските Нации - втори срещи от група  \"A\"
Вчерашната програма от турнира в Южна Африка предвиждаше два двубоя от група "А" , в която се намират отборите на домакина Гана, Мароко, Намибия и Гвинея.

Домакините на това първенство съвсем логично постигна втора поредна победа над очертаващия се като аутсайдер в тази група тим на Намибия с минималното 1:0.
Голът дойде в 41-ата минута след триходова акция започната от Микаел Есиен, преминала през Куинси Абейе и завършена от непокрития Агого. Така с пълен актив от шест точки, Гана се нуждае от равенство в последната си среща, за да продължи борбата в директните елиминации.

Далеч по-интересен бе сблъсъка между Мароко и Намибия. "Лъвовете от Атлас" този път трябваше да преглътнат горчилката от загубата, която усложни значително позицията им и те се нуждаят единствено от победата в последния си мач, ако искат да продължат напред. Задачата им се усложнява и от факта, че срещу себе си ще имат лидера в групата Гана.

Отборът на Гвинея, който започна участието си със минимална загуба (2:1) от домакините на това първенство излезе с мисълта единствено за трите точки и в края на краищата успя да ги постигне. Петте гола в двете врати накараха зрителите по трибуните да изживеят много емоции, но най-силни те останаха в лагера на символичните гости в тази среща.

В единадесетата минута след отлично изпълнен пряк свободен удар от капитана Паскал Феиндуно прокара топката зад стената и след не толкова добро пласиране от страна на мароканският страж, резултата бе открит.

В петдесет и деветата минута падна и второто попадение в срещата, дело на нападателя на гвинея Бангура.

Буквално в следващата атака, чрез влезлия след почивката Абучеруан, Мароко се върна в мача намалявайки за един на два.

След сто процентова дузпа, резултата отново набъбна до три на един за Гвинея, като това до голяма степен предреши изхода на мача.

Червения картон на капитана Феиндуно върна искрицата надежда за тима воден от Анри Мишел, но силите стигнаха единствено за още едно попадение, с което бе оформен и крайния резултат (2:3)

В последния ден от надпреварата в тази група се срещата отборите на Гана - Мароко и Гвинея - Намибия.


Група А
Отбор

Pts

P
W
L
D
Gf
Ga
Гвинея
Намибия
6

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dracula_88
25.01.2008 13:28

Най-вероятно Гана ще извърти на Мароко стратегически Х, а втори ще са гвинейците, понеже едва ли ще пропуснат възможността да задминат по точки Мароко. Друг е въпросът дали Гана ще продължи традицията домакина на турнира да спечели Купата...