Забраниха на Русия участие на Олимпиадата през 2018

20:59
Забраниха на Русия участие на Олимпиадата през 2018

Руската федерация официално е получила забрана да излъчва свои представители на предстоящите между 2 и 25 февруари 2018 година Зимни олимпийски игри в Пьончан.


Това стана ясно от решение на Международния олимпийски комитет (МОК), а причината не е изненадваща за никого - тя е в следствие на разследването за използване на забранени субстанции от руските състезатели на предишната Олимпиада в Сочи, на която бяха домакини.


Важно уточнение е, че всеки руски спортист, който докаже, че не е използвал допинг, ще може да се състезава под неутрален флаг, както е с руските лекоатлети на големите турнири.


На 4 декември стана ясно, че състезателите в зимните спортове са дали досега общо около 7000 допинг проби в подготовката за Олимпийските игри в Пьончан 2018, а 1240 от тях са на руснаци - най-много от всички националности.


На заседанието на МОК Русия беше представена от президента на руския олимпийски комитет Александър Жуков, от двукратната световна шампионка по фигурно пързаляне Евгения Медведева и от председателя на независимата обществена антидопингова комисия Виталий Смирнов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация