Челси и Атлетико врътнаха самоубийствено реми (видео)

23:48
Челси и Атлетико врътнаха самоубийствено реми (видео)

Челси и Атлетико Мадрид завършиха наравно 1:1 на "Стамфорд бридж" от Група "С" на Шампионската лига. След тази среща "сините" загубиха първото място в групата, а "дюшекчиите" отпаднаха от турнира.


Първата по-сериозна опасност за една от двете врати бе сътворена от Фернандо Торес. В петата минута бившият играч на Челси стреля към вратата на Тибо Куртоа, но след рикошет в тялото на гирач на лондончани топката излезе в корнер. В 17-ата минута пък испанският нападател на Челси Алваро Мората стреля опасно към вратата на Ян Облак, но топката профуча встрани от целта.

В 23-ата минута Мората получи шанс да стреля от доста добра позиция след пробив отдясно на Виктор Моузес, но испанецът не затрудни Облак с изстрела си по земя. Минута по-късно Облак спаси нов удар на Мората, а в 36-ата минута словенският вратар на Атлети отново показа класата си. Този път Давиде Дзапакоста с удар по земя от границата на наказателното поле тества Облак, но стражът протегна ръка и изби.

В 53-ата минута Филипе Луиш уцели греда с хубав изстрел с левия крак. Бразилският ляв бек се намираше около границата на наказателното поле и изстрелът му срещна левия страничен стълб на Куртоа. Саул Нигес получи шанс за добавка с глава, но белгийският вратар спаси.

В 56-ата минута Атлетико излезе напред в резултата. След центриране от корнер Торес игра с глава и оставеният сам от бранителите на Члеси Саул, също с глава, заби отблизо топката във вратата на Куртоа.

В 75-ата минута Азар получи топката на границата на наказателното поле, нахлу в пеналтерията и стреля. Стефан Савич отклони топката, но право в собствената си врата и така лондончани изравниха резултата.

Секунди след автогола на Савич пред Мората се откри златен шанс за 2:1. Той бе изведен очи в очи с Облак, но не успя да преодолее словенскияс траж и резултатът остана непроменен.

ЧЕЛСИ - АТЛЕТИКО МАДРИД 1:1

0:1 Саул (56)
1:1 Савич (75-автогол)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация