Юнайтед с мълниеносен обрат срещу ЦСКА Москва (видео)

23:53
Юнайтед с мълниеносен обрат срещу ЦСКА Москва (видео)

Манчестър Юнайтед завърши на първо място в Група "А" на Шампионската лига, след като победи с 2:1 ЦСКА (Москва) на "Олд Трафорд" в последния си мач от груповата фаза на турнира. Гостите поведоха с изненадващ гол на Витиньо (б.ред. все още има спорове дали голът трявба да се запише на негово име, или на това на Алан Дзагоев) в самия край на първото полувреме. След почивката "червените дяволи" обаче закономерно стигнаха до пълен обрат с два гола в рамките на 66 секунди. Ромелу Лукаку (64') изравни, а Маркъс Рашфорд (66') направи 2:1. ЦСКА (Москва) завърши на трето място в групата, което означава, че през пролетта отборът ще играе в Лига Европа.


Още в петата минута домакините организираха контраатака, с която спокойно можеха да поведат в резултата. Лукаку изведе Рашфорд зад отбраната на московчани, младият нападател стреля добре по диагонала, но топката рикошира в далечната греда. Малко след това Лукаку проби по десния фланг и центрира. Топката стигна до Шоу, който опита изстрел от 20-ина метра, но ударът му бе блокиран.

Положенията пред Акинфеев продължиха да се редят едно след други. Първо стражът спаси нов удар на Рашфорд, а в 20-ата минута дълбоко центриране на Валенсия бе засечено от въздуха от Шоу. Акинфеев отново изби, а Лукаку не успя с добавката. Две минути след това пак Шоу, който стартира двубоя много активно, бе изведен от Погба и опита ниско центриране, но Рашфорд не успя да стигне до топката и тя излезе в аут.

В добавеното време на първата част гостите изненадващо излязоха напред в резултата при доста интересни обстоятелства. Фернандес проби отдясно, след което върна по земя към Витиньо, който стреля от 15 метра. Ударът изглеждаше неточен, но в последния момент топката рикошира в гърба на Дзагоев, който бе в положение на засада, и влезе във вратата на Ромеро. Всички очакваха този гол да бъде отменен, но той  бе зачетен от съдийската бригада. В този момент обаче Дейли Блинд се оказа зад аутлинията, извън терена, когато се опита да пресече центрирането преди гола. Според правилата, ако реферът не е дал разрешението си на даден играч да напусне терена, то се счита, че той е на голлинията, когато се разглежда ситуация за засада. По-странното е, че впоследствие попадението бе записано на името на Витиньо.


От началото на втората част домакините наложиха смазващ натиск. Акинфеев спаси опасен удар на Рашфорд, а Смолинг стреля отблизо с глава встрани от вратата.

В 64-тата минута Лукаку изравни, след като изпревари Васин и засече от въздуха перфектно центриране на Погба. Нападателят протегна крак и прати топката в далечния ъгъл - 1:1. Още в следващата минута обратът стана факт. Мата намери с прехвърлящ пас Рашфорд, който увенча добрата си игра с гол - 2:1.

В 85-ата минута Дзагоев получи шанс да стреля от 18 метра, но прати топката право в ръцете на Ромеро, който нямаше никаква друга работа през втората част.

Манчестър Юнайтед завърши с пет победи от шест мача, като единственото поражение на "червените дяволи" бе в гостуването на Базел от миналия кръг. ЦСКА (Москва) остана на трето място с актив от девет точки. Бенфика завърши на дъното с нула точки.

За Юнайтед това бе 40-и мач поред без загуба на "Олд Трафорд" - най-дългата такава серия в историята на клуба.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация