Сити постави Юнайтед на колене (видео)

17:52
Сити постави Юнайтед на колене (видео)

Манчестър Юнайтед загуби от Манчестър Сити с 1:2 на "Олд Трафорд" в супердербито от 16-я кръг на английската Висша лига.

 

Както се и очакваше, от самото начало "гражданите" търсеха път към вратата на Де Хеа, докато "червените дяволи" чакаха възможности за контраатака. След около 1/4 час игра последователно Стърлинг и Жезус се оказваха в добри позиции за стрелба, но от около 15-ина метра пращаха топката право в ръцете на Де Хеа. В 21-вата минута Жезус направи рейд в наказателното поле и падна, настоявайки за дузпа. Повторенията обаче показаха, че нарушение нямаше и бразилецът по-скоро извърши симулация в тази ситуация.

 

В 30-ата минута Фернандиньо намери със страхотен пас Стърлинг в наказателното поле, но ударът на крилото бе блокиран от Рохо.

 

В 43-ата минута Делф намери Сане на далечната греда. Германецът стреля силно, но Де Хеа се намеси блестящо и изби в ъглов удар. Де Бройне центрира от корнер, Лукаку, притиснат от Отаменди, игра с топката, но я прати на пътя на Силва, който от границата на малкото наказателно поле откри резултата.

 


В добавеното време на първата част Делф сгреши фатално в отбрана, подавайки топката на Рашфорд, който изравни резултата с удар по диагонала.

 


В 54-ата минути Сити си върна преднината, а странното бе, че тимът на Жозе Моуриньо отново получи гол след статично положение. Силва центрира, а Лукаку опита да изчисти непохватно и уцели гърба на Смолинг. Рикоширалата топка стигна до Отаменди, който от няколко метра простреля Де Хеа - 1:2.

 

В 64-ата минута "гражданите" пропуснаха да завършат с гол една страхотна атака, в която Силва проби отляво, след което пусна страхотен пас към Гюнгоган, който центрира успоредно на голлинията, но там нямаше кой да подложи крак. 20 минути преди края пък Де Хеа спаси с една ръка опасен удар на Де Бройне.

 

В 75-ата минута и Едерсон се намеси, след като изби до близката греда силен удар на Рашфорд. Минута след това в игра за "червените дяволи" се появи Златан Ибрахимович.

 

В 80-ата минута Ерера падна в наказателното поле след контакт с крака на Отаменди. Контакт имаше, но испанецът се хвърли доста театрално и Майкъл Оливър му показа жълт картон за симулация.

 

Шест минута преди края Едерсон предотврати сигурно изравняване, след като последователно спаси силни удари от упор на Лукаку и Мата.

 

В добавеното време Бернардо Силва пропусна две много добри възможности да вкара трети гол за "гражданите".

Състави:

 

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Смолинг, Рохо, Йънг, Матич, Ерера, Марсиал, Лингард, Рашфорд, Лукаку

 

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Отаменди, Компани, Делф, Де Бройне, Фернандиньо, Силва, Сане, Стърлинг, Жезус

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

djarata
10.12.2017 20:29

Днеска кви х-ве хванах ,без да искам.на Арсенал ,Пул ,Наполи И на Ютайтед ,ама последния го затворих и така.Живи и здрави!