Аякс сгази ПСВ (видео)

22:00
Аякс сгази ПСВ (видео)

Аякс се представя неубедително от началото на сезона, но постигна престижна победа в дербито на Холандия, след като надделя с 3:0 над лидера в класирането ПСВ Айндховен. Тимът от Амстердам отбеляза и трите попадения след почивката, а след успеха се намира на трета позиция, като изостава със седем точки от ПСВ.


Гостите от Айндховен започнаха по-силно срещата и стигна до първата по-добра възможност. Люк Де Йонг обаче не успя да се възползва от центриране на Лозано, тъй като Де Лихт се намеси отлично. Малко по-късно гостите имаха сериозни претенции за дузпа, след като Велтман повали Лукасен, но съдията прецени, че няма нарушение. Постепенно Аякс започна да има предимство, а най-добрата ситуация до почивката бе пропусната от Долберг, който след ъглов удар стреля неточно с глава.


Тимът от Айндховен завърши първата част без удар в очертанията на вратата, което за последно се бе случвало през март 2012 г. и отново на “Амстердам Арина”. През второто полувреме Аякс доминираше. Де Лихт пропусна добра възможност след удар с глава, но след час игра Давид Нерес отбеляза така важния първи гол. Бразилецът се разписа след нисък далечен удар.


Гостите още не се бяха опомнили от попадението, когато получиха втори гол. Ласе Шьоне удвои аванса на домакините с хубав удар от границата на наказателното поле. Де Беек оформи крайното 3:0 в 72-ата минута след неориентирани действия в отбраната на гостите.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация