Крайнодясна бразилска партия отрича споразумение с Роналдиньо

11:02
Крайнодясна бразилска партия отрича споразумение с Роналдиньо

Крайнодясната бразилска партия Патриота опроверга твърденията за каквото и да е било споразумение с Роналдиньо. Това става ден, след като вестник пусна съобщение, че футболната звезда ще се кандидатира за място в Сената от името на тази партия.

Вестник „Глобо“ съобщи на интернет сайта си, че има споразумение между носителя на титлата „Златна топка“ за 200 г. и Патриота за кандидатурата му в Сената като представител на щата Минас Жераис.

Вестникът обяснява, че Роналдиньо ще се кандидатира официално като член на партията през март, по същото време като Жаир Болсонаро – депутата от крайната десница, който стигна до второ място в сондажите за президентските избори. От обкръжението на Болсонаро отричат каквато и да е било връзка с футболиста.

Статията в „Глобо“ показва снимка на усмихнатия Роналдиньо с книга на Болсонаро в ръка, застанал до Гутемберг Фонсека, представен като вицепрезидент на Патриота, който о е поканил за член на партията. От крайнодясната политическа формация уточняват, че Фонсека вече не е вицепрезидент на Патриота заради лично решение отпреди няколко седмици.

Президентът на партията Адилсон Барозо обясни пред АФП, че контактите с Роналдиньо с членове на Патриота може да са на местно ниво, но не потвърди за никакво споразумение. „Той не е член на нашата партия, но вратата е отворена, и ще е чест да бъде сред нас“, каза той.

37-годишният бразилски футболист все още не е обявил официално края на своята спортна кариера, макар че не е играл в официални или приятелски мачове от 2015 г.

Избиран е за Футболист на годината на ФИФА през 2004 и 2005 г. През 2005 г. Роналдиньо става третият бразилец, който получава наградата Златната топка за най-добър футболист на Европа. През 2002 г. Роналдиньо става световен шампион с екипа на Бразилия. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация