Официално: Рикардо Кака окачи бутонките на пирона

21:14
Официално: Рикардо Кака окачи бутонките на пирона

Носителят на “Златната топка” за 2007 година Кака обяви официално края на професионалната си футболна кариера. 35-годишната легенда на Милан използва Twitter, за да се сбогува с любимата си игра.

“Отче, това беше много повече, отколкото някога съм си представял. Благодаря ти! Сега съм готов за следващото пътешествие. В името на Исус. Амин”, написа в социалната мрежа бразилецът, който е ревностен християнин.


Кака е един от едва осемте футболисти в историята, които могат да се похвалят, че са печелили световното първенство по футбол, Шампионската лига/КЕШ и “Златната топка”. Другите седмина са: Боби Чарлтън, Герд Мюлер, Франц Бекенбауер, Паоло Роси, Зинедин Зидан, Ривалдо и Роналдиньо.


Кака триумфира с Бразилия на Мондиал 2002 в Япония и Южна Корея, а на клубно ниво печели Шампионската лига с Милан през 2007. Креативният офанзивен футболист има 92 мача и 29 гола с националната фланелка на Бразилия.


Рикардо Изексон дос Сантос Лейте, както е пълното име на футболиста, започва професионалната си кариера в родния си тим Сао Пауло през 2001 година. Между 2003 и 2009 носи фланелката на италианския гранд Милан, като там са най-силните години в кариерата му. Между 2009 и 2013 година е футболист на испанския колос Реал Мадрид, а след това се завръща в Милан, но вторият му период на “Сан Сиро” не е толкова запомнящ се като първия. Кака остава при “росонерите” до 2014 година, като за кратко играе като преотстъпен и в Сао Пауло. През 2015 година подписва с последния отбор в кариерата си - американския Орландо Сити.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация