Отборът на надеждата с нов селекционер

11:10
Отборът на надеждата с нов селекционер

Бившият треньор на националния тим по футзал за глухи хора Борислав Фердинандов ще бъде селекционер на „Отбор на надеждата“ през 2018 година. Специалистът беше представен днес на специална пресконференция, организирана от „Спортс Мениджмънт България“ в „Център на надеждата“ – център за активно включване чрез спортна реинтеграция.

Фердинандов има изкаран „В“ лиценз за треньор по футбол и лиценз за наставник по футзал. Той води националния тим за глухи хора от 2012 до 2014 година, като успоредно с това е треньор и на ФК „Г“ в столичното първенство по футзал. От 2012 г. провежда занимания за деца по спортни игри в училища и детски градини в гр. София.

Фердинандов ще селектира разширен състав на националния „Отбор на надеждата“ от 12-13  души през пролетта на 2018 година, който ще води подготовка през месеците юли и август. Българският тим ще участва на световното първенство по футбол за бездомни хора през следващата година в края на месец октомври, като почти сигурно шампионатът ще се проведе в Латинка Америка.

Тази година националният „Отбор на надеждата“ завърши на десета позиция на Мондиала в Осло, Норвегия, под ръководството на Кирил Кюлев, който оваканти поста си, след като замина със семейството си за Канада. Най-доброто постижение на българския тим е девето място от 47 състава на световното първенство за бездомни хора в Амстердам през 2015 година.
„Отбор на надеждата“ е проект за социална интеграция на хора в неравностойно положение, който постига 100 процента успеваемост при работата с националните си състезатели през последните 6 години, откакто е създаден.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация