Каранга е вторият най-резултатен бразилец в Европа

13:16
Каранга е вторият най-резултатен бразилец в Европа

Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга е вторият най-резултатен бразилец в Европа през есенния дял. Топ реализаторът на армейците и Първа лига постигна впечатляващия актив от 17 гола в 18 шампионатни мача. Пред него остана само звездата на португалския гранд Бенфика Жонас Оливейра (33 г.), който наниза 18 попадения в едва 15 срещи, а му предстои и още един двубой в елита до края на годината. 

Справката е на бразилския спортен сайт ogol.com.br., който отбелязва: "Каранга показа превъзходна форма в българското първенство и остана на крачка от това да е най-резултатният бразилец в Европа. Голмайсторът на местния гранд ЦСКА не само надгради спрямо пролетта, но се превърна и в най-опасния играч пред гола в шампионата". 

33-годишният Жонас пък вече 4-ти сезон е истински кошмар за защитите в Португалия, като е реализирал 83 гола в 95 шампионатни срещи за Бенфика! Преди това е играл за Валенсия, Гремио, Португеза, Сантос и Гуарани. Има 12 мача и 3 гола за националния отбор на Бразилия. 

Каранга и Жонас водят с много сериозна разлика пред останалите си сънародници в Европа, а освен това те са и най-ефективните сред първите 10 в класацията. Третото място се заема от нападателя на кипърския Алки Ороклини Фабрисио Сантос Симоеш (32 г.), който има 11 гола в 13 срещи. Той е с по-добра ефективност от суперзвездата на ПСЖ Неймар (25 г.), който също реализира 11 пъти, но в 14 шампионатни мача. На Фабрисио му остава още един двубой до края на годината. 

В класацията на бразилците в Европа следват четирима играчи с по 9 гола за първенство. Един от тях също като Каранга бе част от Първа лига - нападателят на Ботев Пд Фернандо Виана, който реализира попаденията си в 18 мача. Той обаче бе продаден в ОАЕ през миналата седмица. С по 9 гола са още Вагнер Лав (33 г.) в 13 мача за Аланияспор, Рафаел Диас Белоли-Рафиня (21 г.) в 15 мача за Витория Гимараеш и Густаво ди Мауро Ва-Генин (26 г.) в 21 участия за Университатя Крайова. Топ 10 се допълва от вкаралите по 8 попадения Ебер дос Сантос (26 г., Риека) и Джулиано Виктор де Паула (27 г., Фенербахче).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация