Юнайтед едва се спаси от срамна загуба на "Олд Трафорд" (видео)

20:33
Юнайтед едва се спаси от срамна загуба на "Олд Трафорд" (видео)

Отборът на Манчестър Юнайтед не успя да зарадва своите фенове за коледните празници, след като записа трети пореден мач без победа. Този път "червените дяволи" направиха 2:2 със сензацията Бърнли на "Олд Трафорд". Ашли Барнс (3') и Стивън Дефур (36') дадоха аванс от два гола на гостите до почивката, но през второто полувреме Джеси Лингард се появи като резерва и спаси отбора си от загуба. Той намали в 53-ата минута, а в добавеното време донесе и точката на "червените дяволи".

Ако утре обаче Манчестър Сити победи Нюкасъл като гост, "гражданите" ще се откъснат на върха с 15 точки аванс.


Двубоят започна много лошо за домакините. В самото начало Рохо получи жълт картон заради нарушение отляво на наказателното поле. Гудмундсон центрира от свободния удар, Лукаку не успя да изчисти, получи се разбъркване пред малкото наказателно поле. Барнс се възползва и насочи топката във вратата - 0:1.


В 12-ата минута пред вратата на Де Хеа остново стана горещо. Скот Арфийлд засече от въздуха центриране на Гудмундсон, но топката удари напречната греда и излезе в аут.

"Червените дяволи" наложиха натиск и Поуп спаси удари на Шоу и Погба.

В 24-ата минута Лукаку проби добре отдясно и центрира. Ибрахимович се опита да засече със задна ножица, но се сблъска с Рашфорд и не се получи нищо. Последваха няколко корнера, но те не доведоха до нищо по-опасно. Така се стигна до 37-ата минута, когато феновете на Юнайтед бяха попарени за втори път. Стивън Дефур изпълни превъзходно пряк свободен удар, завъртя топката над стената и я прати в горния ляв ъгъл на вратата на Де Хеа - 0:2.


Домакините веднага реагираха и до почивката създадоха три стопроцентови възможности, но гол така и не падна. Първо Мий изчисти от голлинията удар на Рашфорд. Няколко минути след това Ибра нахлу в наказателното поле, но в последният момент изстрелът му бе блокира от Лонг. В 43-ата минута и Погба стреля много добре от границата на наказателното поле, но топката профуча покрай далечната греда.

Жозе Моуриньо предприе двойна смяна за началото на второто полувреме. В игра се появиха Мхитарян и Лингард, които замениха Рохо и Ибрахимович.

В 50-ата минута "червените дяволи" като по чудо не намалиха. От два-три метра Джеси Лингард засече центриране на Йънг отдясно. Той обаче уцели Ник Поуп, след което топката рикошира в напречната греда, но така и не влезе във вратата. Две минути след това Лингард все пак намали, след като засече технично, с пета, ново подаване на Йънг и прати топката в далечния ъгъл - 1:2.


В 61-вата минута Лукаку пропусна добра възможност. Белгиецът засече непохватно с глава опасно центриране на Рашфорд и изобщо не успя да насочи топката към вратата. 20 минути преди края Погба стреля опасно от пряк свободен удар, но топката премина над вратата.

 

В първата минута на добавеното време, което бе пет минути, Юнайтед изравни. Мата центрира от фаул, прати топката в наказателното поле, където се получи разбъркване. Удар на Йънг рикошира в Мий, след което топката стигна до Лингард, който стреля от 15 метра, оформяйки крайния резултат - 2:2.

 

"Червените дяволи" остават на второ място във временното класиране с актив от 43 точки - 12 зад Манчестър Сити и една пред Челси. Бърнли заема седма позиция с 33 пункта.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация