Ето кой отбор може да поднесе сензация на Мондиала според Неймар

19:34
Ето кой отбор може да поднесе сензация на Мондиала според Неймар

Отборът на Исландия е способен да поднесе изненада и на Мондиал 2018, заяви Неймар в интервю за бившия си съотборник от Барселона Жерард Пике.

"Мисля, че това ще бъде Исландия. Гледах един техен мач, в който играха много добре. Харесаха ми и може да ни изненадат", отговори Неймар. Исландия е в група с Аржентина, Хърватия и Нигерия. На Евро 2016 футболистите от малката скандинавска държава стигнаха до 1/4 финалите, където отстъпиха пред Франция. В интервюто Пике попита Неймар дали би се съгласил на варианта той да вкара хеттрик във финала, но Испания да победи след дузпи. Бразилецът отвърна: Не, не, не, нужна ни е победа. Хайде ти да запишеш хеттрик, а да спечелим ние". 

Селесао е в група с Швейцария, Коста Рика и Сърбия, а Испания е в компанията на Португалия, Мароко и Иран.

Неймар коментира и зверската балтия срещу него от страна на колумбиеца Хуан Сунига по време на Мондиал 2014.

През лятото на 2014 г. Неймар се представяше великолепно на домашния Мондиал, преди въпросната балтия на колумбиеца Сунига да сложи край на участието му в турнира. Бранителят с жестоко влизане с коляното си в гърба на нападателя едва не го осакати за цял живот. 

"За мен тази травма стана най-лошият момент в националния отбор. Дълго плаках, а всички мои роднини бяха разстроени. Когато Сунига ме изрита, Марсело веднага извика лекарите, но аз му казах, че искам да продължа, тъй като исках да вкарам. Не можех обаче да движа краката си. Лекарите веднага ме изкараха от терена и започнах да плача. След изследванията в болницата докторът ми каза: "Имам две новини за теб, добра и лоша. Лошата е, че за теб първенството свърши. А добрата, че ще можеш да ходиш, защото още два сантиметра и футболът щеше да свърши за теб". Останах още един ден в болницата, а след това си отидох в къщи и започна една много лоша седмица за мен", разказа Неймар.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация