Специалния: Ван Дайк не е по-добър от Малдини, но такъв е пазарът

17:33
Специалния: Ван Дайк не е по-добър от Малдини, но такъв е пазарът

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо даде традиционната си пресконференция преди утрешния сблъсък на тима със Саутхамптън от 19:30 българско време на “Олд Трафорд”. “Червените дяволи” не успяха да постигнат победи в последните си две срещи, след като завършиха наравно (2:2) в гостуването си на Лестър и домакинството си на Бърнли. "Светците" пък нямат успех в последните седем срещи във Висшата лига.


“Смятам, че играхме много добре и в двете срещи, но не успяхме да отбележим достатъчно попадения на фона на положенията, които създадохме, а липсата на достатъчно ефективност ни струва четири точки”, заяви португалецът.


Наставникът похвали и представянето на Ромелу Лукаку, за когото определи като фантастичен в представянето си за отбора и себераздаването, но засегна и темата за формата на Златан Ибрахимович.


“Това е 20-и пореден мач в Премиър лийг за Лукаку, което е впечатляващо постижение. Той бе част от действащите лица в някои от последните няколко попадения, които допуснахме, но това е следствие на многото мачове и има нужда от малко почивка. Момчето е фантастично в представянето си, той дава всичко, което може, нямам никакви забележки към него. В срещата с Бърнли започнахме с Лукаку и Ибрахимович, което ще правим вероятно и в бъдеще, но за целта и двамата трябва да са в оптимална форма”, е мнението на Жозе.


Неизбежно Моуриньо бе попитан да даде своя коментар и за рекордната сделка за защитник, която осъществи Ливърпул преди дни, когато бяха платени 75 милиона паунда за Върджил ван Дайк.


“Смятам, че човекът, който трябва да коментира това е Юрген Клоп, но бих го попитал за някои от коментарите му преди година, ако бях на ваше място”, хапливо засегна темата португалеца.

 

“Ван Дайк най-скъпият защитник в историята на футбола, но по-добър ли е от Малдини или Рио Фърдинанд? Не можете да кажете подобно нещо, но такъв е пазара - плащаш или не плащаш. Не бих критикувал Ливърпул за това, което направиха. Просто това е положението”, завърши Моуриньо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация