Обявиха Мъри за национален герой на Казахстан

11:49
Обявиха Мъри за национален герой на Казахстан

Казахстанският вестник “Литер” публикува любопитен материал, в който откроява приноса на Станимир Стоилов за местния футбол. Заради успехите му начело на Астана българският треньор е описан като “национален герой на Казахстан”.


Ето какво пише изданието:

"Макар да е роден в малкия Хасково в България, Станимир Стоилов е национален герой на Казахстан. Само за три години и половина той превърна Астана в истински евробоец, труден съперник за всеки в Европа."

"По време на работата си в клуба, той успя да донесе в касата му над 40 млн. евро само от евротурнирите! И този успех се отрази сериозно на персоналния и професионалния му имидж."


"Стоилов пое клуба на 21 юни 2014 г. в много тежки времена и го изведе до върха. Във вътрешния шампионат той спечели всичко - четири пъти триумфира с титлата, спечели Купата и Суперкупата и беше избран за най-добър треньор в цял Казахстан за 2015 г."


"Заради тези успехи цената му просто нямаше как да не се увеличи драстично. Според неофициални информации предложена му е заплата от 1.2 млн. долара, за да остане в Казахстан, което е рекорд за цялата държава. Но дали ще остане, все още никой не знае."


"Самият той признава, че наскоро е получил няколко изкусителни оферти, включително от Испания и Русия. Той все още не е решил какво ще е бъдещето му, като ще го обяви веднага в началото на 2018 г. Всички в Казахстан се надяваме треньорското величие да остане тук", написа вестникът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация