Палас спря серията на Сити, но го остави непобеден след пропусната дузпа в края (видео)

16:10
Палас спря серията на Сити, но го остави непобеден след пропусната дузпа в края (видео)

Отборите на Кристъл Палас и Манчестър Сити завършиха наравно в мач от 21-ия кръг във Висшата лига. Срещата на "Селхърст Парк" приключи без попадения 0:0, като с нея бе сложен край на впечатляващата серия на гостите, които преди този мач бяха постигнали 18 поредни победи в първенството. 

Двата тима направиха много интересен и динамичен двубой, който обаче завърши без попадения. Въпреки очакванията за нова и лесна победа на гражданите, играчите на Рой Ходжсън показаха много борбеност и заслужено се поздравиха с точката. 

В заключителните минути на срещата домакините дори можеха да стигнат до победата, след като главният арбитър Джон Мос отсъди дузпа в тяхна полза за нарушение на Рахийм Стърлинг срещу Уилфрид Заха. Зад топката застана сръбският халф на Палас Лука Миливоевич, но ударът му бе отразен от Едерсон, който спаси своя тим от първо поражение в първенството този сезон. 

Въпреки равенството тимът на Пеп Гуардиола продължава да води убедително в класирането с актив от 59 точки, на цели 13 пред втория Челси. Кристъл Палас пък е 17-и с 19 пункта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация