Ливърпул и Евертън с 24-и сблъсък за ФА Къп

16:09
Ливърпул и Евертън с 24-и сблъсък за ФА Къп

Ливърпул за първи път в ерата на германския наставник е в серия от 16 поредни мача без поражение, в същото време отборът на синята част на Мърсисайд значително свали темпото в последните си срещи. Тимът се представяше много силно в първите двубои на Сам Алърдайс, но вече е в серия от 4 срещи без успех. В тях записа 2 равенства и 2 загуби, като последното поражение дойде в първия ден от годината у дома срещу Ман Юнайтед. Само 2 победи за карамелите в последните им 6 мача. фунес Мори и Коулман са аут. Баркли и Бейнс са под въпрос. Досега сини и червени са играли 23 пъти в най-стария турнир. Ливърпул има положителен баланс - 10 победи, 6 равенства и 7 загуби (г.р. 37-27).

Както се очакваше, звездата на Ливърпул Филипе Коутиньо ще пропусне и днешното дерби срещу Евертън. Официално причината е контузия, но най-вероятно отсъствието му е заради предстоящия трансфер в Барселона.

Последните новини от Каталуня са, че блаугранас предлагат 130 милиона евро, а в Мърсисайд искат 160. Очакванията са двете страни съвсем скоро да си стиснат ръцете и сделката да е факт. Очаквано мениджърът Юрген Клоп отказа да коментира бъдещето на играча .Още през лятото от Барселона направи 3 оферти за него, които бяха отхвърлени. Сега обаче се смята, че червените са се примирили с това, че ще го загубят и всичко е само въпрос на време.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация