Официално: Мъри остава начело на Астана

20:50
Официално: Мъри остава начело на Астана

Най-добрият треньор на България за 2017 година Станимир Стоилов ще продължи работата си в казахстанския шампион Астана, съобщава официалният сайт на клуба. Мъри имаше по-рано днес среща с босовете на тима, по време на която двете страни са си стиснали ръцете и са решили да продължат заедно да пренаписват историята на футбола в бившата съветска република. По информация на медиите в страната 50-годишният специалист ще прибира по 1,2 млн. евро на година. Съвместната си работа с него, разбира се, ще продължат и дългогодишните му помощници Цанко Цветанов и Саид Ибраимов.

Както е известно, предишният договор на хасковлията изтече на 31 декември, но самият специалист нееднократно изяви желание да продължи работата си начело на Астана. “Още в началото казах, че оставането ми в клуба е приоритет. Постигнахме толкова много неща през годините заедно. В града се чувствам като в свой втори дом и се радвам, че ще продължим съвместната си работа”, каза Стоилов, който изведе тима до четири последователни титли на Казахстан, пробив в групите на Шампионска лига и два пъти участие в груповата фаза на Лига Европа.

След като новото споразумение вече е факт, най-успешният роден специалист през XXI век ще заведе тима си на подготвителен лагер в ОАЕ. Там Мъри и компания ще се готвят за историческите сблъсъци с португалския гранд Спортинг (Лисабон) от 1/16-финалите в Лига Европа. По ирония на съдбата точно след като си уреди мечтаната среща с “лисабонските лъвове”, Мъри обяви, че си тръгва от Астана, тъй като договорът му изтича след дни, а предложение за нов не му е отправено. 

Във времето, в което бившият национален селекционер водеше преговори с ръководството на първенеца в Премиер лигата на Казахстан, името му последователно бе спрягано за турския гранд Фенербахче, руския Ростов и испанския Малага. Не бе изключен и вариантът Стоилов да продължи работата си в бившата съветска република, но като национален селекционер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация