Георги Дерменджиев пое отбор от Казахстан

15:45
Георги Дерменджиев пое отбор от Казахстан

Бившият треньор на Лудогорец Георги Дерменджиев все пак ще продължи кариерата си в първенството на Казахстан. Специалистът вече е в бившата съветска република и може да се смята за треньор на Ордабасъ Шимкент. По-важните детайли в договора на Дерменджиев могат да бъдат смятани за фиксирани, а малки подробности ще се уточнят в следващите часове и след това двете страни ще сложат подписите под контракта.

Утре Ордабасъ заминава за първия си зимен лагер в Турция и в деня на отпътуването най-вероятно 63-годишният пловдивчанин ще бъде представен пред местните медии.

Първият зимен лагер на тима от Шимкент ще продължи до 28 януари. Ордабасъ завърши на трето място в крайното класиране през миналата година и през лятото на 2018-а ще се включи в квалификационните кръгове на Лига Европа. Дерменджиев преди близо месец беше пред договор с друг местен тим – Иртиш Павлодар, но тогава двете страни не се разбраха.

През миналата година Ордабасъ постигна най-големия си успех – трето място в класирането под ръководството на руснака Алексей Петрушин. Но в клуба се смени цялото ръководство и новият мениджмънт предпочете да вземе и нов треньор. Бившият старши треньор на Лудогорец продължава традицията български специалисти да работят в Казахстан. Само през тази година с Кизил-Жар подписа договор Никола Спасов, а негов помощник ще бъде Виктор Димитров. В Астана нов договор подписа Станимир Стоилов, а там негови асистенти ще бъдат Саид Ибраимов и Цанко Цветанов. Стойчо Младенов пък води Кайсар.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация