Паника в ЦСКА, Каранга не иска да се връща в България

12:00
Паника в ЦСКА, Каранга не иска да се връща в България

Драмата около звездата на ЦСКА-София Фернандо Каранга се задълбочава. По информация на "Меридиан Мач" бразилецът вече е уведомил шефовете си, че ще се завърне само ако му вдигнат драстично заплатата. Причината е, че той е получил умопомрачителна за нашите стандарти оферта от Китай, която нямало как да отклони. Ставало въпрос за 1,5 млн. долара годишна заплата. 

"Спортал" пък твърди, че от Борисовата градина са побеснели и веднага са пратили на Каранга официално писмо. В него "червените" предупреждават своя ас, че ако не се завърне, ще му бъдат спрени правата. Привържениците на клуба с основание не приемаха обяснението, че голмайсторът на елита се бави в родината си заради имотни проблеми. Все повече ставаха хората, които са уверени, че голмайсторът иска ръководството да го продаде още в настоящия трансферен прозорец въпреки че от "Армията" настояват да го запазят в състава до края на сезона. Възможно е обаче да се стигне и до вариант, в който Каранга да напусне без за него да се плаща трансферна сума. 

Ударът по Стамен Белчев е най-жесток, защото головата машина бе големият коз на отбора в битката с Лудогорец за шампионската титла и без него шансовете на "червените" драстично ще намалеят. Макар от "Българска армия" официално все още да демонстрират увереност, че Фернандо Каранга ще се върне в клуба, ръководството усилено търси и нов нападател. След като Кевин Кубемба вече напусна, а Милчо Ангелов изпадна в немилост пред Стамен Белчев още през есента, засилването на конкуренцията в предни позиции продължава да е приоритетна задача за селекцията. Погледът на Стойчо Стоилов отново е насочен към Южна Америка, където винаги е откривал качествени изпълнители и те са се превръщали в звезди по българските терени. 

Интерес към Фернандо логично не липсва след впечатляващите му изяви по родните терени. Той е трансферна цел дори на турския шампион Бешикташ. Новината бе на "Fotospor" и е потвърдена от ръководството на "черните орли". Истанбулският гранд търси усилено нападател, след като продаде своя голмайстор Дженк Тосун в Евертън за около 25 млн. паунда. В клуба разполагат и с Алваро Негредо, който от началото на сезона не може да оправдае очакванията. Бешикташ ще се изправи срещу Байерн Мюнхен в осминафиналите в Шампионската лига. Твърди се, че скаутът на турския колос Касъм Арълък е останал впечатлен от изявите на Каранга с екипа на ЦСКА-София. Представителят на "черните орли" е наблюдавал 3 мача на "червените" от Първа лига през есента.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация