Нова огромна издънка на Реал Мадрид (видео)

20:24
Нова огромна издънка на Реал Мадрид (видео)

Отборът на Реал Мадрид продължава да се отдалечава от титлата, след като днес загуби у дома с 0:1 от Виляреал в мач от 19-ия кръг на Ла Лига, изигран при непрестанен дъжд на "Сантиаго Бернабеу". Пабло Форналс отбеляза попадение в 87-ата минута, при което останаха съмнения за засада. Домакините имаха претенции за две дузпи през първото полувреме, но съдията прецени, че такива няма.


Гостите от "Естадио де ла Серамика" започнаха със самочувствие. "Подводницата" по-често играеше с топката и се справяше с пресата на домакините. Въпреки това първата добра възможност се откри пред вратата на Серхио Асенхо. В деветата минута Иско стреля и "белите" дружно вдигнаха ръце с претенции за дузпа. Съдията прецени, че ръката на Марио Гаспар е прилепена към тялото и няма дузпа.


След встъпителните минути мадридчани тръгнаха напред и заредиха атаки към вратата на своя опонент. В 13-ата Бейл прати кълбото в мрежата, но при вдигнат флаг за засада. Уелсецът видимо беше зад защитната линия на "лос амарийос" и попадението правилно не беше зачетено. В 18-ата Марсело отправи бомбастичен шут от 25 метра - вратарят Асенхо майсторски изби. В 21-ата футболистите на Зидан изпълниха късо корнер, Иско напредна и центрира остро, но вратарят на Виляреал внимаваше и се справи. Две минути по-късно Роналдо разтресе напречната греда с мощен удар от фал. Португалецът заложи на силата, имаше лек рикошет, но Асенхо беше подготвен и с негова помощ топката се отклони от гредата и излезе в корнер.


В 29-ата Хауме Коста изпъкна с великолепен извеждащ пас към Карлос Бака. Колумбиецът обаче се забави и беше блокиран от Начо. Минута по-късно защитата на валенсианци изпусна Кристиано, той получи топката отдясно, напредна и я копна, но мерникът му изневери и тя облиза гредата от външната страна. В 31-ата Роналдо отново получи по десния фланг и шутира мощно към близкия ъгъл - топката се отби високо от гредата и излезе в аут.


В 35-ата Бейл засече с глава на близката греда и мадридистите отново имаха претенции за дузпа, неуважени от съдията. Уелсецът стреля с глава и топката беше блокирана от ръката на Алваро Гонсалес. Кълбото отиваше към вратата, но реферът прецени, че няма дузпа. В 43-ата "лос меренгес" изработиха поредна силна атака, Бейл финтира Марио, завъртя топката към далечния ъгъл и малко не му достигна да порази целта.


В 45-ата Кристиано направи голям пропуск. Иско получи отдясно и подаде успоредно на голлинията към CR7, който от три метра не успя да преодолее вратаря. Повторенията показаха, че секунда по-рано португалецът получава удар в крака от съперник, но това остава незабелязано от съдията. Положението беше доста спорно и за засада. Като цяло Реал изигра силно полувреме, но не успя да реализира предимството си.


В 48-ата бившият играч на Реал Мадрид Денис Черишев изпревари Каземиро, извоюва си позиция за стрелба, но от 17 метра шутира анемично покрай вратата. В 51-ата Саму Кастийехо центрира технично с външен, но двама футболисти на "жълтите" си попречиха в наказателното поле. Минута по-късно Тони Кроос отправи зрелищен удар от въздуха, намирайки тялото на Асенхо. В 56-ата Кристиано реши да стреля от малък ъгъл - Асенхо не трепна и улови.


В 59-ата Иско подхвана много перспективно контранападение, но номер 7 не намери правилно продължение. В 63-ата Роналдо задържа топката и подаде към Лука Модрич. Хърватинът намери пролука за удар, който не затрудни достатъчно вратаря. В 70-ата Зидан извади Бейл и Иско, пускайки в игра Лукас Васкес и Марко Асенсио. В 81-ата Лукас върна назад към Модрич, който шутира мощно - на метър от гредата в аут. В 85-ата Марсело беше допуснат леко в наказателното поле, центрира в малкото наказателно към Асенсио, чийто удар беше блокиран, а рикошетът не облагодетелства "белите".

 

В 87-ата "подводницата" организира страхотна контра отляво. Черишев напредна и центрира към резервата Енес Юнал, който беше в съмнително положение за засада. Кейлор Навас блокира удара на Юнал, но при добавката беше безсилен след много техничен прехвърлящ удар на Форналс - 0:1. До края Реал не успя да отвърне на удара.

 

Така тимът на Зидан за пореден мач не успя да извоюва победата и разочарова своите привърженици. Надеждата на мадридистите е, че кризата ще отмине преди решаващите мачове с Пари Сен Жермен в Шампионската лига.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари