Кербер не даде шансове на Шарапова

12:45
Кербер не даде шансове на Шарапова

Анжелик Кербер се класира за осминафиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис след убедителна победа над Мария Шарапова с 2-0 сета. Въпреки очакванията за оспорван двубой, шампионката от 2016 се наложи над рускинята с убедителното 6-1, 6-3 след малко повече от час игра. Германката доминираше през целия двубой, като не остави никакви шансове на своята съперничка да поеме инициативата.

Кербер започна повече от солидно, пробивайки още в откриващия гейм на мача, а впоследствие затвърди преднината си за 2-0. Германката продължи да диктува събитията на корта и след нови два пробива затвори първия сет с категоричното 6-1.

Вторият сет отново започна с предимство за 16-та в света Кербер, която поведе с 2-0 след ранен пробив. Този път обаче Шарапова успя да отговори и да изравни до 2-2. След няколко равностойни гейма, в осмия Кербер взе ново предимство, повеждайки с 5-3, а след това затвори мача на свой сервис.

На осминафиналите бившата номер 1 ще срещне победителката от двубоя между Агнешка Радванска (Полша) и Сие Су-Уей (Тайван).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация