\"Стани фен на акулите\"

19:44
\"Стани фен на акулите\"
Ръководството на Черноморец Бургас организира Ден на отворените врати под наслов "Стани фен на акулите".

Стадион "Лазур" ще посреща посетители при свободен вход на 20 септември. Всеки е добре дошъл, възрастови ограничения няма. Най-желани гости естествено са децата, придружавани от родители или баби и дядовци. Денят на отворените врати ще се превърне в историческо събитие, защото досега не е провеждан от нито един футболен клуб в страната. Всеки посетител на стадиона на 20 септември ще получи безплатен билет за домакинската среща на "акулите" срещу Монтана на 3 октомври.

"Подобни прояви са нещо нормално за развитите европейски страни, където футболът се разглежда като бизнес и средство за възпитание на младежта. Без интересът на децата най-великата игра няма бъдеще", заяви мениджърът на Черноморец Бургас Красимир Балъков.

Той и изпълнителният директор Фреди Бобич са автори на идеята за Деня на отворените врати, която е получила горещата подкрепа от собственика на клуба Митко Събев. Балъков не скри, че мнозина местни бизнесмени се изказали скептично за инициативата с мотива, че бургаската общественост не е активна и няма да се отзове масово.

"Не съм съгласен с тези мнения. Човек може да постигне всичко, ако работи с енергия, желание и постоянство. Наясно съм, че борбата да върнем хората на стадиона ще бъде тежка, но ще положа всички усилия да събудим бургаската общественост, която да стане наш съмишленик. Най-важно обаче е да привлечем децата към каузата", изтъкна мениджърът на "акулите".

Програмата за Деня на отворените врати ще продължи от 10 до 15 ч на 20 септември. Теренът на стадион "Лазур" ще бъде разделен на 4 малки игрища, в които по 20-25 деца ще се редуват да ритат топката за около четвърт час с участието на играчи от Черноморец.

Сценарият предвижда тренировка със специалното участие на Бобич и Балъков; футболни двубои с участието на футболистите и треньорите от Черноморец; игри с награди – клубни сувенири; свободно посещение и разглеждане на VIP-зоната, съблекалните на футболистите, треньорските стаи, командните зали, мениджърските и медицинските сектори; фотозона за снимки с футболисти, треньори и талисмана Шарки; зона за автографи върху оригинални картички с ликовете на играчите или върху обща снимка на отбора. Организаторите си запазват правото на допълнителни приятни изненади от забавно-развлекателен характер.

"В България има порочна практика да се акцентира върху представителните отбори. Да печелят по 3 точки, да постигат някакви спортно-технически цели. А футболът е нещо много повече. Футболът възпитава децата и юношите. Затова с Деня на отворените врати искаме да направим пряк контакт с младежта, с нашите привърженици. Да се докоснат до футболистите, да почувстват атмосферата в съблекалнята. И аз като малък имах идоли, но нямах възможността да контактувам с тях. Сега ние ще осигурим тази възможност", посочи Красимир Балъков.

Идеята е Денят на отворените врати да се превърне в ежегодна традиция. Клубът подготвя и ученически турнир за купата на Черноморец. Финалът в този турнир ще се играе на стадион "Лазур" преди последния мач за сезона срещу ЦСКА и победителите ще бъдат наградени пред пълни трибуни. От догодина се предвижда и издаването на клубно списание на Черноморец със снимки и информация за всяка възрастова формация на "акулите".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

slyness
12.09.2009 23:52

НАИ НАКРАЯ БУРГАС ЩЕ ИМА СИЛЕН ОТБОР В ЕЛИТА НА БЪЛРГАРИЯ (тои един ели ама караите ся ) БРАВО НА БАЛЪКОВ И НА СЪБЕВ МН ДОБЪР ОТБОР ИМА ДОРИ ШАНС ЗА ТИТЛАТА СПОРЕД МЕНЕ *thumb_up*

Arrow
11.09.2009 08:41

DKS Аз ще ти кажа какво ще стане като им свършат парите - ще са като Нефтохимик.... Защото много бързо забравихте как държавна организация Нефтохимик ви подпомагаше с 1 000 000лв. на ден - даже във весниците ви писаха и ви разследваха! Кранчето спря и сега сте в ... "Б" ли сте? Не съм чул даже че съществува Невтохимик - нали Нафтекс ви прекръстиха отборчрто... или искат да осерат и старото Нефтохимик сега? Смешни......

Und3rtak3r
10.09.2009 23:24

Защо серете навсякъде само скептицизъм. Като направят някоя инициатива по-различна веднага, защо не са тия, ми са ония, добре че някой изобщо се е сетил за това.

DKS
10.09.2009 22:06

Вие Черноморец квото и да правите никога няма да сте преди НЕФТОХИМИК !!! Това е отбора на Бургас за всички времена ...И въпреки всички гадости, където му се случиха на тоя отбор той ще се завърне при големите..А на вас като ви свършат парите незнам какво ще правите ..

AnTONYo
10.09.2009 22:03

Евала ! Краси Балъков се опитва да вдигне стандартите у нас по всякакви начини.И спортно-технически , и организационни . Браво, това е пътят!