Луис Енрике е фаворит за наследник на Конте в Челси

13:52
Луис Енрике е фаворит за наследник на Конте в Челси

Бившият треньор на Барселона Луис Енрике е фаворит за наследник на мениджъра на Челси Антонио Конте. Това съобщиха няколко британски медии тази сутрин.

Лондонският клуб уволни няколко свои наставници заради лоши резултати, но историята с Конте е друга. Претенциите на ръководителите на лондончани са свързани с постоянните критики на италианеца по повод трансферната политика на клуба. Daily Mail и The Times твърдят, че отношенията на Конте с босовете на Челси никак не са добри и на "Стамфорд Бридж" не са уверени, че сътрудничеството им с треньора трябва да продължи след края на този сезон. Конте може както да си тръгне сам, така и да бъде уволнен. По тази причина английският шампион обмисля вариантите за нов мениджър при раздяла с Конте след половина година.

Съобщава се, че сините проявяват интерес към Масимилиано Алегри и Диего Симеоне, но на първо място в списъка им е Енрике, който през 2015 г. бе определен за най-добър треньор в света. За разлика от другите специалисти, 47-годишният Луис Енрике в момента е без работа и това значително може да опрости процеса на преговори. Той е привлекателен за клуба и поради това, че се явява "копие" на Пеп Гуардиола - също е провел успешна състезателна кариера в Барселона, бил е капитан на "Камп Ноу", а след това се е изявил успешно и на кормилото на гранда, без да има солиден треньорски опит.

Както Гуардиола, така и Енрике е привърженик на атакуващия футбол и за три години начело на Барселона два пъти спечели Ла Лига, три пъти Купата на Испания и по веднъж Шампионската лига, Суперкупата на Испания, Суперкупата на Европа и световния клубен шампионат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация