Триумф за Ман Сити в Кардиф (видео)

20:32
Триумф за Ман Сити в Кардиф (видео)

Манчестър Сити продължава на 1/8-финалите на ФА Къп, след като победи с 2:0 Кардиф Сити като гост. Кевин де Бройне (8') и Рахим Стърлинг (37') се разписаха за "гражданите", а гол на Бернардо Силва бе отменен при спорни обстоятелства. Кардиф игра доста твърдо, като Льорой Сане бе заменен на почивката след грубо влизане в краката му.


Още в шеста минута Гюндоган се озова в стрелкова позиция, но Етеридж изби удара му. Германецът стигна отново до топката и при опита му да нанесе изстрел от границата на наказателното поле бе фаулиран от Джо Ралс. Кевин де Бройне изпълни много хитро фаула, пускайки топката по земя под играчите от стената, които скочиха. Етеридж също нямаше какво да направи и кълбото се търкулна в ъгъла му за 0:1. Това е десети гол за белгиеца от началото на сезона.


В 16-ата минута Браво за малко не допусна нелеп гол след удар от 35 метра, след който изпусна топката, но все пак успя да я улови на голлинията. Секунди след това изстрел на Патерсон с глава мина на сантиметри встрани.


В 25-ата минута Бернардо Силва вкара много хубав гол след неспасяем изстрел от 25 метра. Попадението първо бе зачетено, но след това отменено заради сигнал на страничния рефер за засада на Льорой Сане. Решението бе спорно и предизвика бурна реакция от Пеп Гуардиола.


В 37-ата минута Бернардо Силва сложи топката на главата на Стърлинг, който покачи.


В самия край на първата част Лий Мейсън спести червен картон на Бенет за много грубо влизане в крака на Сане.


През втората част Стърлинг на два пъти излизаше очи в очи с Етеридж, но не успяваше да го преодолее. Шут на Хойлет път профуча на сантиметри над напречната греда.

 

Пет минути преди края и Бернардо Силва стреля право в ръцете на стража на домакините, а след това Етеридж спаси и удар на Данило.


В добавеното време Бенет все пак бе изгоненен за втори жълт картон.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация