Купа на Африканските Нации - втори срещи от група \"Б\"

10:38
Купа на Африканските Нации - втори срещи от група \"Б\"
Вторите мачове от група "Б" на турнира в Южна Африка не поднесоха изненади, като отборът на Кот д\'Ивоар постигна лесна и съвсем логична победа с 4:1 над Бенин в първия за деня мач, а в по-късния отборите на Нигерия и Мали не успяха да излъчат победител завършвайки без отбелязване на попадение - 0:0.

Футболистите от брега на слоновата кост имаха териториално и игрово надмощие през целия мача, но техните усилия бяха възнаградени едва в 41-та минута от мача, когато след хитър извеждащ пас на ЯЯ Туре Дидие Дрогба се оказа очи в очи с вратаря на Бенин и за него не остана друго освен да открие своята голова сметка. Попадението принуди футболистите на Бенин да тръгнат по-усилено в атака и това даде шансове за бързите нападатели на фаворита в този мач. Минута преди края самият ЯЯ Туре се оказа в прегръдките на съотборниците си, покачвайки на 2:0, с което до голяма степен предреши изхода на мача.

Второто полувреме предложи още три гола, два от които за Кот д\'Ивоар и един за Бенин, дошъл в самия край на мача. Голмайсторите през второто полувреме бяха Кейта и Диндане за водачите до момента и  Разак Орнотуси за символичния домакин.

След изиграването на четирите мача от тази група, класирането придоби следния вид:

Група Б
Отбор

Pts

P
W
L
D
Gf
Ga
Кот д\'Ивоар
Малиi
Нигериа


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ATAHACOB
26.01.2008 23:09

Всичко добре...само дето Нигерия няма да може да се класира нещо,а в интерес на истината имат много добър отбор !!