Стоичков: Може да се завърна като треньор

16:52
Стоичков: Може да се завърна като треньор

Христо Стоичков може да се върне в треньорската професия, но само ако получи интересно предложение. Бившият български национал в момента е в Москва и сподели това пред руското издание "Чемпионат".

"Защо вече пет години съм извън професията? Защото не искам. Уморих се от хора, които не разбират нищо от футбол. От неадекватни изисквания. Животът в Маями е спокоен и ми харесва, пътувам много, общувам с хората. Имам повече време за голф и риболов, а най-важното - за роднините ми. Затова този жизнен етап ми харесва много. Относно треньорската професия, всичко е възможно. Може би някой ден ще реша да подновя треньорската практика, зависи от предложенията. Ако се касае за интересен проект с определени задачи - защо не? Научих много от Йохан Кройф, от моите приятели в Барселона, Парма и националния отбор. Това обаче престава да има значение, когато се сблъскваш с некомпетентни ръководители. Рано или късно се надявам да се върна. Не бързам", заяви Камата.

Носителят на "Златната топка" (1994) коментира и нивото на българския национал и причините за това да е ниско в момента. 
"Имаме прилични играчи - Миланов в ЦСКА Москва, Попов в Спартак, Чочев в Серия А и още две-три момчета от европейски клубове, но не големи. Наши футболисти обаче няма в грандовете - ето в това е разликата. Нашето поколение представяше Барселона, Валенсия, Порто, Бенфика, Манчестър Юнайтед. Това бяха играчи от друго ниво, които съответстваха на най-високите задачи. Сега не виждам такива. Имаме млад отбор, но това не е достатъчно. Той не е в състояние да се конкурира с грандовете. Да, ние победихме Холандия, но това не е предишната Холандия. Победихме Швеция, но тя отдавна не е тази Швеция, в която бе Ибрахимович, а по-рано - Хенрих Ларсон, Бролин, Равели... Затова България в последно време я няма на световни и европейски шампионати", заключи Стоичков.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

velichko83
06.02.2018 20:28

Прост, да дрънка. Кой от твоето поколение е играл в Манчестер, бе каун. По добре не се връщай като треньор, защото ти не разбираш нищо от футбол циганино. Да го духаш.