Спас Русев: Няма сътресения в Левски, напускането на Букарев е просто част от живота

12:10
Спас Русев: Няма сътресения в Левски, напускането на Букарев е просто част от живота

Собственикът на Левски Спас Русев коментира за първи път оставката на мениджъра и координатор по спортно-техническите въпроси Асен Букарев. Бизнесменът в момента е в ПъонгЧан, където присъства на церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри. Според боса на сините напускането на Букарев в четвъртък няма да повлияе по никакъв начин на клуба. 

"Няма абсолютно никакви сътресения", каза Русев. 

"Букарев? Това е част от живота. Сега следва първият мач с Ботев Пловдив на 18 февруари. През пролетта ще се стремим към по-добро представяне", заяви собственикът на сините пред БНТ.

Русев не изглеждаше никак притеснен, въпреки че Букарев разкри, че нещата в клуба далеч не са розови. Той посочи, че си тръгва, защото е отговарял за неща, които не зависят от него. 

" Левски се управлява еднолично и никой не знае истината докрай - колко ни е бюджетът, какво планираме като стратегия, докъде ще стигнем. Просто лъскаме една ябълка, за да изглежда добре отвън, а отвътре е гнила. Не искам да съм част от политика, която е стъпила на жонглиране с хора, с личности, с местенето им като пионки наляво-надясно", каза Букарев, след като бе освободен. 

Той допълни, че треньорът Делио Роси тепърва трябва да се докаже като водач...

Засега ръководството на Левски не смята да търси заместник на Асен Букарев. Дейностите, които той изпълняваше, ще бъдат разпределени между други служители на клуба. По-голяма отговорност ще има главният скаут Кирил Вангелов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация