Ман Сити видя сметката на Базел още в първия мач (видео)

23:36
Ман Сити видя сметката на Базел още в първия мач (видео)

Манчестър Сити разби Базел с 4:0 като гост в първи мач от 1/8-финалите на Шампионската лига и на практика си осигури продължаване в следващата фаза. Илкай Гюндоган даде преднина на "гражданите" в 14-та минута, а в следващите 10 минути Бернардо Силва и Серхио Агуеро вкараха още два гола за гостите. Гюндоган оформи крайното 4:0 в 53-та минута и направи реванша на "Етихад" протоколен.

Началото беше много динамично, с постоянни атаки и към двете врати. Оберлин пропусна отличен шанс да открие в полза на Базел, след като се измъкна от защитата на гостите и чукна топката покрай Едерсон, но без да я насочи във вратата. В тези минути си личеше, че синхронът между Компани и Отаменди се е позагубил, но домакините не се възползваха.

В 14-ата минута Сити стигна до корнер, след който Де Бройне центрира и Гюндоган засече топката във вратата на Базел. Германският национал се оказа непокрит на близката глава и реализира един от малкото си голове с глава.

В следващата атака Щокер пропусна да изравни, а наказанието не закъсня. Пробив на Стърлинг показа нагледно слабостите в защитата на Базел и топката попадна в Бернардо Силва, който с техничен удар преодоля Вацлик и до голяма степен уби интригата в двубоя.

В 23-ата минута "гражданите" забиха и трето попадение. То беше дело на Агуеро, който овладя топката прд наказателното поле и нито за миг не се поколеба да стреля в долния десен ъгъл на вратата. Голът беше общо 14-и за аржентинеца от началото на календарната година, а футболистите на Пеп Гуардиола вече се забавляваха на терена.

Втората част започна с нови атаки и удари на Де Бройне и Елионуси. Крехкият ентусиазъм на домакините беше попарен в 53-ата минута, когато Гюндоган вкара втория си гол в мача. Халфът получи пас от Агуеро, технично се освободи и с много прецизен изстрел матира Вацлик.

"Гражданите" постепенно намалиха оборотите, а Базел пропиля още една възможност за почетно попадение. Оберлин не можа да засече центрирането на Щокер и публиката на "Санкт Якоб Парк" не получи възможност да се зарадва. В 68-ата минута Елионуси шутира, но право в ръцете на Едерсон. 

Последните минути не бяха особено вълнуващи, с изключение сдърпването между няколко футболисти след жълтия картон на Серей Дие от Базел. Домакините се умориха, а гостите нямаха намерение на всяка цена да търсят още голове.

Базел - Манчестър Сити 0:4

0:1 Илкай Гюндоган '14

0:2 Бернардо Силва '18

0:3 Серхио Агуеро '23

0:4 Илкай Гюндоган '53

Състави:

Базел - Вацлик, Сухи, Ланг, Лакора, Риверос, Щокер, Дие, Фрай, Джака, Елюнуси, Оберлин

Манчестър Сити - Мораеш, Компани, Отаменди, Уокър, Делф, Фернандиньо, Гюндоган, Де Бройне, Стърлинг, Б. Силва, Агуеро

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация