Гатузо: Фланелката на Милан тежи много

20:56
Гатузо: Фланелката на Милан тежи много

Старши-треньорът на Милан Дженаро Гатузо изрази интересно мнение преди утрешния първи мач на неговия тим срещу Лудогорец от Лига Европа. Наставникът на росонерите смята, че българите са доста по-опитният отбор в момента и е по-вероятно те да подценят италианците, отколкото обратното.

"Подхождахме с много голямо уважение към Лудогорец. Той е доминант в България в последните години. Имат по-голям опит от нас в Европа. По-вероятно е те да ни подценят, отколкото ние тях. Притежават играчи с много добра техника, като Лукоки, Мисиджан, Сисиньо", каза Гатузо по време на официалната пресконференция преди двубоя в Разград.

Специалистът заяви, че според него Лудогорец ще смени тактиката си за срещата и ще излезе в схема 4-3-3, а не 4-2-3-1, както е играл преди.

"Ние черпим информация от много хора за Лудогорец. За да преценявам играта на съперника обаче не е толкова нужно да търсим мнения, тъй като в последните години срещу тях се изправиха много сериозни съперници. Това говори и за качеството на отбора. Утре мисля, че ще играят с 4-3-3, докато преди играеха 4-2-3-1", разкри Гатузо.

"Преценихме, че пътуването бе прекалено дълго и футболистите са изморени. Затова решихме да не тренираме днес. Ние сме в добра форма и съм убеден, че играчите ще се представят добре. Нашата цел е да преминем в следващия кръг, така че играем мач за мач. Фланелката на Милан тежи много и затова ние трябва да защитаваме нашето име. За мен е голяма чест да играем в европейските турнири. Да бъдеш треньор на Милан е голяма отговорност, но аз работя с голямо желание. Докога ще бъда начело, времето ще покаже. Отборът ни знае какво иска да постигне, а резултатите ще са следствие на усилена работа", обясни още Рино.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация