Лига Европа влиза в същинската си фаза, Лудогорец приема Милан

07:58
Лига Европа влиза в същинската си фаза, Лудогорец приема Милан

Тази вечер ще се изиграят 15 мача от 1/16-финалите в турнира Лига Европа. Във вторник отборите на Цървена звезда и ЦСКА Москва дадоха старт на тази фаза от надпреварата с нулево реми в Белград, а сега предстои да се изиграят и останалите мачове. За българските запалянковци най-голям интерес предизвиква двубоя на родния шампион Лудогорец срещу Милан в Разград. По терените на Стария континент обаче ще има и други доста интересни мачове с голям заряд.

Като че ли най-сериозен интерес предизвиква двубоя между Наполи и РБ Лайпциг. И двата тима отпаднаха от Шампионската лига и ще опитат да се реваншират пред феновете си с добро представяне във втория по сила турнир в Европа. Италианците имат повече опит от своя съперник, което им дава леко предимство, но германците не бива да бъдат подценявани.

Друг мач, който приковава погледите е между Лион и Виляреал. Това са два доста симпатични тима, които се представят отлично в своите първенства от началото на сезона. Те със сигурност са сред фаворитите в надпреварата, но за съжаление един от тях ще отпадне на доста ранен етап.

Внимание трябва да се обърне и на още няколко мача като сблъъска между Йостерсунд и Арсенал, срещата между Селтик и Зенит, гостуването на Атлетико Мадрид в Копенхаген и двубоят между Борусия Дортмунд и Аталанта.

Не бива да подминаваме и другия мач с българско участие. Воденият от Станимир Стоило Астана приема Спортинг Лисабон. Казахстанския шампион се надява да продължи с добрите си игри в Европа и да вземе скалпа на Лисабонските лъвове.

Лига Европа, 1/16-финали, първи мачове:

От 18:00 часа:
► Астана - Спортинг Лисабон

От 20:00 часа:

► Борусия Дортмунд - Аталанта
► Ница - Локомотив Москва
► Спартак Москва - Атлетик Билбао
► Реал Сосиедад - РБ Залцбург
Лудогорец - Милан
► Йостерсунд - Арсенал
► Олимпик Марсилия - Брага

От 22:05 часа:

► Копенхаген - Атлетико Мадрид
► АЕК Атина - Динамо Киев
► Селтик - Зенит
► Наполи - РБ Залцбург
► Лион - Виляреал
► Партизан - Витория Пилзен
► ФКСБ - Лацио

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация