Гришо с нова победа в Ротердам (видео)

19:06
Гришо с нова победа в Ротердам (видео)

Световният номер 5 Григор Димитров продължи със солидната си игра на турнира от сериите АТР 500 в Ротердам и победи сърбина Филип Крайнович със 7-6(4), 7-5 в мач от втория кръг на надпреварата.


Двубоят на централния корт в зала "Ахой" бе равностоен, но Григор демонстрира класа и опит, за да вземе най-важните точки и да стигне до чист успех. В първия сет Крайнович сервиrа много силно, докато Димитров имаше затруднения на своето подаване, но отрази и четирите възможности за пробив, които се откриха пред съперника му, за да вкара сета в тайбрек. Там Гришо бе по-солиден и се наложи със 7-4, за да поведе в резултата. Втората част също вървеше на сервис до 5-5, когато българският тенисист се възползва от колебание в подаването на Крайнович и успя да го пробие, след което безпроблемно затвори мача на собствен сервис.


По този начин Димитров се класира за четвъртфиналите на надпреварата, където го очаква Андрей Рубльов. По-рано днес руснакът победи Дамир Джумхур с 6-4, 7-6(4). До момента Гришо има два мача срещу 20-годишния Рубльов, като загуби от него в третия кръг на Откритото първенство на САЩ миналата година, но този януари го победи в четири сета в среща от третия кръг на Аустрелиън Оупън. Мачът между Димитров и Рубльов ще се играе утре.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация