Бебета и баби гледат най-малките \"акули\"

15:10
Бебета и баби гледат най-малките \"акули\"
Зрители от няколко поколения се събират на тренировките на най-малките от футболната академия на Черноморец Бургас.

Малчуганите ритат топката на помощното игрище на стадион "Лазур" под окуражителните погледи на десетки баби, дядовци и родители. Край терена има дори и колички с бебета. Водят ги майки-героини, които нямат къде да ги оставят, а не искат да лишават батковците от удоволствието да ритат топката. В подготвителните групи не са едно и две децата на бивши и настоящи професионални футболисти. В петък например уменията на сина си отстрани наблюдаваше Митко Трендафилов.

Групата на най-малките "акули" наброява над 30 деца, родени през 2000 и 2001 година. Те имат късмета да получат първите си уроци от атрактивен треньор като Велиян Парушев. Бившият железен стопер е внимателен, но когато се налага и строг в отношенията с децата. Без съмнение наставникът ще им посочи правилния път към футболните върхове, а дали ще ги покорят, ще зависи вече от таланта и трудолюбието им. Денка Иванова е една от майките, довела своя син на "Лазур". Сашко е набор-99 и тренира под ръководството на Йоско Йосков. По футбола се запалил покрай баща си Димо, който е от типа "болни запалянковци". Малкият е изкипрен с нови футболни обувки и в екип на Барселона под №10 с името на Роналдиньо.

"Искам и екип на Манчестър Юнайтед. Майка обеща да ми купи", хвали се Сашко.

"От спорта по-хубаво занимание за децата няма. Затова го водя на стадиона, пък и самият той много настоява да тренира. Неудобството е в пътуването от "Меден рудник" до "Лазур". А децата от нашия комплекс, които тренират в малките групи, са много. Ако се уреди автобус да ги води и прибира, готови сме да си плащаме", споделя Денка Иванова.

Тя довери, че в нейното семейство очакват с нетърпение Деня на отворените врати, който Черноморец Бургас организира на стадион "Лазур" на 20 септември.

"Ще дойдем и с по-малкия ни син Златко, който от догодина също ще започне да тренира. Сигурна съм, че ще се получи истински празник. С подобни прояви клубът ще стане любим на много деца и ще увеличи броя на почитателите си", посочи още г-жа Иванова.

Черноморец Бургас е първият български клуб, поел инициативата за Ден на отворените врати. Началото е от 10 ч. на 20 септември. Най-желаните посетители са децата. Те ще могат да се срещнат с личности като Красимир Балъков и Фреди Бобич, да тренират и да се снимат с футболистите от представителния състав, да разгледат съблекалните, да участват в игри с награди и др.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация