Късен гол донесе ценна "армейска" победа срещу Етър (видео)

19:46
Късен гол донесе  ценна "армейска" победа срещу Етър (видео)

Отборът на ЦСКА-София постигна трудна победа срещу Етър Велико Търново с 2:1 в мач от 24-ия кръг на Първа лига, който се проведе на стадион "Българска армия".


"Червените" откриха резултата чрез Фернандо Каранга, но Мане изравни малко преди почивката. Победното попадение за домакините реализира резервата Рафаел Енрике, разписал се в 86-ата минута.

 

Срещата започна с лек териториален превес на домакините, които можеха да открият резултата още при първата по-опасна атака. Бодуров намери с великолепен пас от около 50 метра Деспедов, нападателят овладя добре топката, но от границата на наказателното поле шутира в аут. Секунди по-късно и Каранга имаше шанс да отбележи, но той също не уцели вратата.


В 15-ата минута Етър като по чудо не вкара. Първо, малко не достигна на виолетовите да отнемат топката на Черниаускас, който се хвърли на шпагат, за да поправи своята грешка при поемането. Последва нова атака на болярите, Батрович овладя и опъна мрежата на домакините, но попадението правилно бе отменено, тъй като футболистът на гостите си пое топката с ръка.


В 22-ата минута Етър организира скоростна атака, която завърши с шут на Румен Руменов, който Черниаускас спаси. В тази ситуация бившият футболист на Литекс имаше възможност да изведе свой съотборник сам срещу вратаря, но не го видя.


В ответната атака ЦСКА-София поведе с 1:0. Стойчо Атанасов опита да стреля, но шутът му се получи като пас към непокрития Каранга. Бразилецът овладя на границата на малкото наказателно поле и оплете топката в мрежата на Етър.


В 28-ата минута уникална намеса на Черниаускас спаси червените от изравнителен гол. След центриране от фаул Пехливанов овладя топката и шутира от пет метра, но вратарят на домакините някак изби.


Предвид показаното на терена до този момент Етър заслужено изравни в 42-ата минута. Това стори Мане с шу от 27 метра, който се чукна в напречната греда и се спря в мрежата на червените.


В началото на второто полувреме домакините заиграха по-напористо в предни позиции, а и болярите допуснаха няколко груби грешки в отбрана, но червените не се възползваха от тях.


С напредване на времето футболистите на ЦСКА-София оставяха все по-големи пространства в отбрана и положенията пред домакинската врата не закъсняха.


В 58-ата минута Батрович осъществи самостоятелен пробив отляво, нахлу в наказателното поле и шутира по земя, но Черниаскус спаси. В 77-ата минута червените създадоха първата си голова възможност за втората част, когато Десподов стреля от 5-6 метра след центриране отляво, но в аут.


В 82-ата минута Етър като по чудо не осъществи пълен обрат. Сърмов стреля от 8-9 метра, но Черниаускас някак изби. Секунди по-късно вратарят на червените закова топката на голлинията след пробив на Руменов и рикошет.


Така се стигна до 86-ата минута, в която Каранга подаде на Енрике и бразилецът вкара за крайното 2:1.


ЦСКА-СОФИЯ - ЕТЪР 2:1


1:0 Фернандо Каранга 23
1:1 Мане 42
2:1 Рафаел Енрике 86


ЦСКА-СОФИЯ: 30. Черниаускас, 3. Жеферсон, 5. Бодуров, 8. Джеси, 9. Каранга, 2. Атанасов, 15. Малинов, 16. Лое, 19. Десподов, 20. Тиаго, 25. Барт


ЕТЪР: 1. Иванов, 6. Пашов, 21. Василев, 20. Пехливанов, 15. Младенович, 5. Сърмов, 8. Руменов, 25. Мане, 70. Батрович, 11. Младенов, 9. Петков

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация