Роси обясни защо Нашименто, а не Прохазка би дузпата

21:27
Роси обясни защо Нашименто, а не Прохазка би дузпата

Наставникът на Левски Делио Роси обясни защо Нашименто, а не щатният изпълнител на дузпи Роман Прохазка, изпълни 11-метровия наказателен удар, който бе изпуснат в 94-ата минута. Италианецът каза и за отсъствието на Станислав Костов, който се оказа, че няма травма.

“След първите 5 минути трябваше да водим с 2:0. Изпуснахме невероятни положения. След това те се затвориха, а ние губехме ритъм. 

Второто полувреме стана тази нелепа грешка на Кръстев и мачът стана труден. Успяхме да се върнем, играхме нелошо, но не стигнахме до победата.

Грешки се правят винаги, никой не е застрахован. Нито пазя, нито бия дузпи и нищо не мога да направя. Съотборниците им обаче опитаха да компенсират техните грешки. Трябва малко повече концентрация. Но когато създаваш положения, рано или късно ще започнеш да ги вкарваш”, каза Роси, след което разясни защо е дал на Нашименто да бие дузпа.

“Нашименто е дузпаджия. Отборът, от който го взехме, изпълняваше дузпите. Всеки може да сгреши”, добави италианецът, след което разясни и за отсъствието на Костов. 

“Костов беше доста изморен. Имам трима централни нападатели и трябваше да ги видя. Ривалдиньо има нужда да играе, защото не е готов. Знам какво може Костов, но когато играем през три дни, трябва да знам и другите какво могат”, завърши Делио Роси.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация