Ботев и Верея сътвориха футболен спектакъл (видео)

19:34
Ботев и Верея сътвориха футболен спектакъл (видео)

Ботев Пловдив ознаменува 106-ия си рожден ден с футболен спектакъл в собствен стил и победа като гост над Верея. В стадион "Трейс Арена" в Стара Загора носителите на Купата и Суперкупата на България сътвориха страхотно шоу за публиката, като спечелиха с 4:2 в двубой, започнал с ранен пасив от два гола за момчетата в жълто-черно.

Верея поведе с два гола на Венци Христов до 18-ата минута, след което Жоао Пауло преди почивката и Диого Кампос, Тодор Неделев и Стивън Петков след нея, осигуриха трите точки за пловдивчани в двубоя от 25-ия предпоследен за редовния сезон кръг в Първа професионална лига.

Ботев имаше игрово надмощие през почти целия двубой, но лошото начало на мача усложни задачата пред тима на Николай Киров. Още в 8-ата централният нападател на домакините се възползва от недобра намеса на Димитър Пиргов, който в опита си да стигне до силно хвърлен в наказателното поле тъч, успя само да отклони топката в краката на Христов, който инстинктивно я насочи в мрежата за 1:0.

Само десет минути минути по-късно отново Пиргов сгреши като се подхлъзна фатално и позволи на дълъг пас да достигне до Георги Андонов. Юношата на Ботев напредна отдясно и центрира към Венци Христов, който отблизо с глава удвои аванса на своя отбор - 2:0.

Въпреки шокиращото начало, "жълто-черните" успяха да се съвземат и да потърсят обрат. Първият добър шанс за намаляване на резултата се откри в 27-ата минута, когато късо изпълнение на корнер Тодор Неделев центрира много опасно пред вратата на Верея, но трима негови съотборници се разминаха с топката.

В 33-ата Жоао Пауло стреля силно по диагонала от 17-18 метра, а топката профуча на сантиметри над напречната греда. Оказа се, че този шут на бразилеца е бил само подготовка за това, което острието подари на зрителите 4 минути по-късно.

В 37-ата бразилецът пое топката в близост до централния кръг и с фамозен удар от около 40 метра препарира вратаря на домакините Пламен Колев за 2:1.

Ботев натисна още повече газта и опита изравняване още преди края на полувремето. Тодор Неделев стреля на два пъти от далечни фаулове, но не успя да затрудни достатъчно стражът на старозагорци, а Жоао Пауло не уцели вратата също с удар от дистанция.

На почивката Николай Киров направи две промени, като пусна в игра Радослав Терзиев вместо Димитър Пиргов и Стивън Петков на мястото на Густаво Афонсо.

Дали заради смените или с инерцията от края на първата част, Ботев влезе с летящ старт във второто полувреме и успя да изравни 106 секунди след неговото начало с нов бразилски гол. Жоао Пауло центрира перфектно с левия крак пред вратата на Верея, а Диого Кампос плонжира и с глава засече в мрежата за 2:2.

В 57-ата минута Ботев можеше да стигне до пълен обрат след отлична многоходова атака и удар на Стивън Петков, който обаче бе отразен от Пламен Колев.

Настроението в играта на "жълто-черните" обаче бе факт и логично доведе до трети гол. Негов автор стана Тодор Неделев в 72-ата минута, след като левичарят с №8 изпълни страхотен фаул от около 25 метра и заби топката в левия ъгъл на вратата за 2:3.

Ботев продължи да напада и десет минути по-късно Стивън Петков реализира дежурния си гол. Утвърждаващият се все по-категорично като "златна резерва" нападател засече на празна врата идеално ниско центриране на Лазар Марин отляво за крайното 2:4.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

finti
12.03.2018 21:53

Добре е... ...ако домакина бе повел с 4 на 0 и мачът бе приключил 4 на 5/6... ТОГАВА И САМО ТОГАВА би било подозрително...