Официално: Роналдиньо влиза в политиката

16:13
Официално: Роналдиньо влиза в политиката

Легендарният бразилски футболист Роналдиньо ще влезе в политиката, съобщиха медиите в южноамериканската страна. Световният шампион със Селесао за 2002 година заяви, че "иска да даде нещо на обществото" и по тази причина напуска полето на футбола и влиза в това на политиката.

Бившият плеймейкър на Барселона дори вече е официален член на Бразилската републиканска партия (БРП). 38-годишният бивш футболист ще може да участва на изборите в страната през октомври, но все още не е решил дали да се кандидатира за място в сената или в камарата на депутатите.

"Щастлив съм, че мога да участвам в проект, чиято цел е да подобри и модернизира нашата страна и да донесе радост и здрави на цялото население", каза Роналдиньо при приемането си в партията.

От 2006 година Роналдиньо работи по програми на УНИЦЕФ, а евентуалното му избиране може да го направи втория знаменит бразилски футболист в последни години, достигащ висока изборна длъжност. През 2011 година Ромарио влезе в политиката и сега представлява Рио като сенатор.

Токио 2020

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация