Хубчев променя схемата за мача с Казахстан

12:13
Хубчев променя схемата за мача с Казахстан

Националният селекционер на България Петър Хубчев заяви след поражението от Босна и Херцеговина, че това, което ги е интересувало в играта на тима, се е получило добре. Треньорът изненада, след като заложи на схема 3-5-2. При нея в защита действаха Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски и Васил Божиков, а в ролята на халфбекове влязоха Петър Занев и Михаил Александров.

"Като желание може да бъдем доволни от показаното през първата част. Второто полувреме не бе добро. Ако знам откъде е дошла разликата, нямаше да я допуснем. За първи път се появихме в такава схема. Мисля, че това, което нас ни интересуваше, се получи добре", коментира Хубчев.

"Освен гола не видях кой знае колко много опасни ситуации пред нашата врата от този класен противник", добави той. "Бяхме агресивни. Някои от нещата се получиха, други не толкова. Закъснявахме много в дадени ситуации. Как ще играем занапред? Ще действаме според противника. Аз съм супер доволен, че имаме възможност да изиграем тези контроли. Нямаме възможност да участваме в 10-15 спаринга, за да напаснем тази схема", продължи селекционерът на България.

"Ако изхождаме от първото полувреме, би трябвало да продължим така. За мен е много важна срещата с Казахстан. Като имена ще бъдем по-различни на терена. Като схема ще видим дали някой има проблеми и ще подходим в детайли", завърши Хубчев.

Националите ще срещнат Казахстан, който е воден от Станимир Стоилов, утре от 19:00 часа на стадион "Панчо Арена" във Фелчут, Унгария.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация