Мъри: Хубаво е, че мачът срещу България ще е само приятелски

17:31
Мъри: Хубаво е, че мачът срещу България ще е само приятелски

Селекционерът на Казахстан Станимир Стоилов, който започна по изключително успешен начин престоя си начело на бившата съветска република, призна на официалната пресконференция преди проверката с България утре, че една срещу другата се изправят първата срещу втората му родина. Стоилов се изказа ласкаво за състава на Петър Хубчев, като заяви, че тимът му ще се изправи срещу силен отбор, което гарантира добър и интересен мач.


“Моята първа родина играе срещу моята втора родина. Очаква ни добър и интересен мач. Казахстан ще играе срещу силен отбор, който е в Топ 40 в класацията на ФИФА. Моите момчета трябва да забравят победата над Унгария (3:2) и да насочат вниманието си към България. За мен е много важно как ще стоим на терена и каква игра ще демонстрираме”, заяви селекционерът на Казахстан.


“Не знаех, че досега български треньор не се е изправял срещу родния национален отбор. Малко некомфортно е, като си защитавал България и като футболист, и като треньор, сега да си от другата страна. Най-хубавото е, че мачът е приятелски, така че тъжни след неговия край няма да има. Важното е да се насладим на продукцията”, допълни още Мъри, който не скри благодарностите си за съгласието на Борислав Михайлов и Петър Хубчев проверката да се състои в Унгария.


“Имах възможност да гледам България и Босна. Впечатлен съм от нивото на нашия национален отбор. Футболистите на Петър Хубчев демонстрираха добър футбол, висока скорост и добра техника. Ситуацията в представителния тим се промени много. Трябва да сме горди от представянето и желанието на играчите не само срещу Босна, но и при победите над Холандия и Швеция. Има път, който да извървим, но основно подобрението трябва да дойде от клубовете у нас и играчите, които се подвизават зад граница”, каза още Мъри.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация