Шест държави се присъединяват към Великобритания в бойкота на Мондиала

12:15
Шест държави се присъединяват към Великобритания в бойкота на Мондиала

Правителствата на шест държави планират да бойкотират Световното първенство в Русия, твърди The Sun. Съгласно информацията, официални лица от Полша, Исландия, Дания, Швеция, Австралия и Япония няма да посетят Мондиала. Солидарност с британците се очаква да проявят и правителствата на други страни.

Британският министър-председател Тереза Мей този месец потвърди официално, че членове на британското правителство и кралското семейство няма да присъстват на Световното през лятото, във връзка със случая с отравянето в Солсбъри на бившия шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, за което Великобритания обвинява Русия.

Президентът на Полша Анджей Дуда стана първият световен лидер, който обяви, че ще подкрепи Тереза Мей и няма да уважи церемонията по откриването на турнира в Москва на 14 юни. По-рано днес външният министър на Австралия Джули Бишъп и местната футболна федерация опровергаха, че властите възнамеряват да бойкотират Световното. Бишъп в хода на обсъждане на санкциите срещу Русия спомена Мондиала, но сега поясни, че думите й са били неправилно интерпретирани. Австралия вече експулсира двама руски дипломати с обяснението, че те всъщност са били служители на разузнаването.

"Това не е истина. Правителството не разглежда възможността за бойкот на Световното първенство", написа Бишъп в микроблога си в Туитър.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

djantata1
27.03.2018 14:38

... и Путин си го премести от левия в десния крачол!!!