ЦСКА чака над 1 млн. лева приход от юбилея

09:16
ЦСКА чака над 1 млн. лева приход от юбилея

ЦСКА София очаква да генерира поне 1 милион лева приходи от юбилея си на 5 май (събота). Армейците организират шоупрограма по случай 70-годишнина-та си, а от 20:00 часа играят с Лудогорец на стадион "Васил Левски". На стадиона е много вероятно да присъстват над 35 000 зрители. Грубата сметка показва, че клубът ще има приход само от продадени пропуски в размер на около 800 000 лева. В това число влизат и ВИП пропуските, които ще са на цена 1948 лева, като в продажба ще влязат поне 200 места в ложата. Цената на останалите пропуски е по 19,48 лева за сектори А и В и по 7 лева за Г и Б. Очаква се посещаемостта на 5 май да надхвърли тази от финала за Купата на България през 2016 г., когато 35 000 души гледаха мача между ЦСКА и Монтана (1:0), информира "Тема Спорт".

Отделно от 800-те бона от билети армейците ще генерират солидни приходи и от рекламодатели. Вече има доста заинтересовани фирми, които искат да поставят своето лого на паната по време на юбилея. Клубът води преговори по тази линия, като по всяка вероятност ще получи сериозни суми от реклама. До края на април червените ще обявят кои компании ще станат партньори за юбилея.

Трябва да се отчете, че ЦСКА ще има и сериозни разходи около 70-годишнината. В тях влизат наемът на стадион "Васил Левски", а има и ангажирана фирма, която движи организацията около празника на 5 май. Все още се уточняват някои събития за юбилея, които биха могли да увеличат разходите на клуба. До вчера бяха продадени малко над 3000 билета за юбилея. Най-много са закупените места в секторите А и Г. Пропуските са налични във фен магазина на "Армията", системата на Тикетпро, бензиностанции OMV, магазини Orange и Office 1, Билетен център на НДК и касата на зала "Арена Армеец".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация