Алдервейрелд може да пропусне Мондиала

16:42
Алдервейрелд може да пропусне Мондиала

Защитникът на Тотнъм Хотспър Тоби Алдервейрелд трябва да играе повече за клуба си, за да намери място в състава на Белгия за Световното първенство в Русия през лятото, заяви селекционерът на белгийците Роберто Мартинес в интервю за Sky Spotrs.

"Повиках Тоби за приятелските мачове, за да видя в каква форма се намира. Срещу Саудитска Арабия през всичките 90 той не намали темпото, но и съперникът не атакуваше активно. Убедих се, че Тоби притежава желание и талант. Всеки играч иска да получи шанс да играе в голям турнир. Разполагам също с Ян Вертонген и Венсан Компани, които играят много в своите отбори. Защо трябва да пускам Алдервейрелд? На него му е нужна игрова прпактика, за да играе на Мондиала", каза Мартинес.

В края на февруари стана ясно, че Алдервейрелд не е постигнал споразумение с Тотнъм за нов договор. 29-годишният белгиец е поискал седмично възнаграждение в размер на 150 000 паунда, докато ръководството на "шпорите" е било склонно му плаща не повече от 110 000. Очаква се през лятото Тотнъм да иска за играча си около 40 млн. паунда. Действащият контракт на Алдервейрелд е до лятото на 2019 г. с опция за продължение с 12 месеца, при активирането на която откупуващата клауза става 25 млн. По тази причина Тотнъм със сигурност ще продаде бранителя по време на летния трансферен прозорец. Лондонският клуб закупи Алдервейрелд през 2015 г. от Атлетико Мадрид за 11,5 млн. паунда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация