Джошуа отказва на Поветкин, за да се бие с Уайлдър

15:31
Джошуа отказва на Поветкин, за да се бие с Уайлдър

Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа се интересува преди всичко от бой срещу Дионтей Уайлдър и няма желание да спори на ринга с Александър Поветкин, съобщи Sky Sports.

На 1 април Джошуа победи новозеландеца Джоузеф Паркър, като с това защити поясите си на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO), и също така отне трофея на 26-годишния Паркър във версията на Световната боксова организация (WBO).

Единственият останал пояс в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) принадлежи на Уайлдър.

Миналата седмица Световната боксова асоциация (WBA) официално определи Александър Поветкин за задължителен претендент на Джошуа и даде на боксьорите 30 дни за преговори и 150 дни за организиране на боя.

"Поветкин не ме интересува, интересен ми е бой с Уайлдър. Искам обаче да запазя всички пояси. Надявам се, че срещата с Поветкин ще се отложи за 2019 г.", каза Джошуа. В актива си 28-годишният британец има 21 победи, 20 от тях с нокаут и нито едно поражение. 38-годишният Поветкин има в своя списък 34 победи (24 с нокаут) и една загуба.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация