Майкъл Оливър и Роналдо добутаха Реал до полуфиналите в Шампионската лига (видео)

00:05
Майкъл Оливър и Роналдо добутаха Реал до полуфиналите в Шампионската лига (видео)

Отборът на Реал Мадрид се промъкна през иглени уши, за да достигне до 1/2-финала в Шампионската лига. Белият балет загуби с 1:3 реванша с Ювентус на своя "Сантяго Бернабеу", но с общ резултат 4:3 продължава напред в турнира. Мадридчани се добраха до следващата фаза буквално в добавеното време на двубоя, когато получиха много дискусионна дузпа в своя полза, а Кристиано Роналдо реализира безпощадно. Джанлуиджи Буфон пък бе изгонен с директен червен картон за оспорване на съдийското решение. Преди това Ювентус бе на прага на сензацията, вкарвайки три безответни гола, дело на Марио Манджукич във 2-ата и 37-ата минута и на Блес Матюиди в 61-ата минута. Италианският шампион днес показа истинската си класа и може много да съжалява, че напуска турнира по такъв начин.

Ювентус поведе още с първата си атaка в мача. Сами Кедира напредна отдясно и с меко центриране сложи топката на главата на Марио Манджукич, който отблизо нямаше как да сгреши и вкара за 0:1. В 7-ата минута Юве пропусна втора страхона възможност. Дъглас Коща напредна отдясно и центрира остро в наказателното поле, където Кейлор Навас изби топката но право в краката на Гонсало Игуаин. Аржентинецът обаче се засуети и не успя да вкара отблизо. В 10-ата минута Реал също показа зъби. Гарет Бейл нахлу в наказателното поле и отправи удар, който бе спасен от Буфон. Уелсецът отново стигна до топката и пробва втори удар с пета, но покрай вратата. В 13-ата минута домакините организираха нова мощна атака. Роналдо финтира защитник и стреля по земя, Буфон спаси, а след това Иско отблизо довкара, но се оказа, че е в засада. В 15-ата минута пък Юве пропусна нов добър шанс. След центриране от корнер Манджукич засече топката отблизо, но право в тялото на Навас. В 25-ата минута Сами Кедира реши да стреля от воле от около 25 метра, но прати топката над вратата. В 30-ата минута защитата на Юве не се справи добре с едно центриране от фаул и топката бе изчистена в краката на Марсело, който пробва удар от движение по диагонала, но не успя да намери очертанията на вратата. В 33-ата минута Иско получи на ъгъла на пеналта отляво и веднага отправи удар, който мина малко над напречната греда. минута по-късно отново Иско бе изведен сам срещу Буфон и само блестящата намеса на ветерана попречи да се стигне до гол. В 37-ата минута Стефан Лихтщайнер получи отдясно, напредна и центрира за Манджукич, който отново надскочи прекия си пазач и вкара за 0:2. В добавеното време на първото полувреме Реал бе на косъм от попадение. След центриране от фаул Рафаел Варан стреля с глава и нацели напречната греда.

Зидан предприе двояна смяна на полувремето. На мястото на Каземиро и Гарет Бейл в игра се появиха Лукас Васкес и Марко Асенсио. В 48-ата минута Дъглас Коща напредна от крилото към наказателното поле и отправи далечен удар над вратата. В 58-ата минута Роналдо получи около точката на дузпата и стреля от движение по земя, но Буфон бе на мястото си и спаси. Минута по-късно и Кейлор Навас трябваше да показва класа след силен шут на Игуаин от границата на пеналта. В 61-ата минута вратарят на домакините стана грешник за своя отбор. Дъглас Коща центрира остро, костариканецът не успя да улови топката и я подари на Блес Матюиди, който вкара в опразнената врата. В 69-ата минута Марко Асенсио стреяля от фаул от добра позиция пред наказателното поле, но прати топката над вратата. В 78-ата минута Иско получи пред наказателното поле и стреля силно по земя, като Буфон трябваше да спасява. При последвалия корнер Варан бе изпуснат около точката на дузпата, обърна се и стреля, но покрай вратата. В 80-ата минута Джорджо Киелини се намеси рисковано при едно центриране и за малко да си отбележи ефектен автогол. В 86-ата минута Роналдо получи центриране на задната греда и стреля отблизо, но над вратата. В последната минута на добавеното време драмата стана пълна. Съдията Майкъл Оливър даде доста спорна дузпа за нарушение на Меди Бенатия срещу Лукас Васкес, а Джанлуиджи Буфон бе изгонен с червен картон заради оспорване. Роналдо пък изпълни безпощадно наказателния удар и с този гол класира отбора си напред в турнира.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ub7
12.04.2018 14:28

Съдията пе'ерас. Браво на Юве. Проспаха 1вия мач и въпреки това почти ги бяха изработили. Италианците дори да са слаби могат да те обърнат до колкото им трябва...

Rashford
12.04.2018 14:21

Много жалки бяха Белия Клозет, Юве ги надигра отвсякъде и само късмета им попречи да не вкарат 4ти или 5ти гол. Пеналдо цял мач не му се името, а накрая на мизерния им отбор дадоха най-измислената дузпа в историята. Макар и отпаднали за повечето фенове Юве е победител и достойно представил се.

crip1
12.04.2018 14:10

И в обратната посока да беше дузпа има. Юве бяха по-добри, след елементарни тактически грешки, Юве правеха едно и също цяло полувреме и се виждаше от космоса, че пробиват от дясно и търсят Манджа, понеже до него незнайно защо постоянно беше Карвахал, вместо да се подсигурим и да му се лепне и Варан например във въпросните ситуации, но на практика не винаги е като на теория. Колкото до изгонването на Буфон, спорно, мелето беше голямо и не бяха само думи, това че е капитан не му дава право да бута и блъска, всеки съдия има право да реагира както си прецени. Ако иска ще го изгони ако не - не. По-скоро за Бенатиа трябваше да е картона, и без това виси цял мач. Дузпата пък дори не е спорна. Свалена топка оставяйки го сам на 2 метра от вратата в чиста позиция. Избутване отзад с ръце точно преди да му влезе и с крак. В случай, че беше успял да му избие топката, няма ядки, но.... Няма нужда да е силно, и леко побутване стига, за да го извади от позиция, а той и го сгази в опита си. Постъпката му е оправдана, само дето не му се получи.И последната секунда да е, има ли нарушение - има и дузпа. Не можеш да претендираш, че мача "тамън" влизал в продължения. То и "тамън" щеше да му избие топката, ама "тамън" преди това и го фаулира. Стига глупости. Юве заслужено влизаха в продължения, Реал играха слабо, и да бяха продължили щеше да е заслужено след две разменени победи. Гранде Юве, но на черното - бяло... не можеш.


ПС: Поне сайта се раздвижи, трябваше му нещо подобно

Amateur2018
12.04.2018 12:51

Определено дузпата беше 50/50, няма какво да се лъжем. Някои съдии биха я дали, други не. Друг е въпроса, че когато стане въпрос за Реал или Барса, почти винаги се дава, особено ако резултата е негативен за тях. Разберете го, УЕФА няма как да позволи нито Меси, нито Роналдо да не играят още на полуфиналите. Тъпа логика, знам, но това е! Ще загубят всичките тези фенчета на Роналдо и на Меси, които гледат футбол само заради идолите си и други мачове не поглеждат.

Така че, дузпата е спорна определено, но не и изцяло нелогично да я дадат. В Примера доста добре знаят как да се въргалят по терените и как да падат и при най-лекия бриз, така че актьорското майсторство също играе роля в заблудата на съдиите. Но червения картон на Буфон... това защо трябваше изобщо!? За да се гарантира вкарването на дузпата на 100%?

Както и да е де! Много жалко за Юве. Направиха страхотен обрат, бореха се, изринаха на терена и бяха на една крачка от третата сензация тази година.

djarata
12.04.2018 17:04

Щи го напиша пак ,че коментара ми беше изтрит.Забравил си май ханбалното спасяване на рафаело от костенурките нинджа през 2013.Говорите само квото ви е удобно.Хайде към скалата с авера ти.

lilikoli
12.04.2018 15:10

Още през 2013 се почна всичко с онзи измислен червен картон на Нани от другия ви колега Чакър. До тогава няма да ти припомням как вървеше мача за вас. Типично е за Реал да се измъкват я с дузпа я с червен я в последната секунда и после да казват, че даже голът на другия отбор е по-спорен . Кое му е по-спорното на 3тия гол на Юве ? Тва, че Навас изпусна топката ли хахаха

djarata
12.04.2018 13:28

Кое е спорно бе манафче изкофяло ???3гол на Юве е мн по спорен от дузпата ,ма кат гледам компетентно ти изказване не си написал и 1 ред за това.Юве сами са си виновни 1я мач къде бяха ,що не са бореха???Чудите се само кви тъпотии да пишете.Гледай си курника дето и последния в испания ако го фане и той ще го бие.Буфон беше изгонен явно заради коментар по адрес на съдията и Бенатия затова се оттърва от 2я жълт.И с Буфон и без него дузпата пак щеше да се вкара тъпак червен.Пътувай момче с очилата към някоя скала.

Hazarddddd
12.04.2018 12:21

И аз си мечтаех да видя един страхотен обрат, точно като на Рома-Барса. Ама все пак си има правила и колкото и да не ми се иска, това беше чиста дузпа. Давали са много пъти спорни дузпи за Реал и Барса, но тук наистина трябва да си много заслепен за да кажеш, че няма дузпа. То даже беше и червен картон ама съдията реши да го спести. Реал може и да бяха надиграни, но в първия мач те надиграха, така че няма как някой да каже, че не заслужаваха да продължат. Жалко за Юве! Страхотен втори мач направиха и то без Дибала. Истината обаче е, че Реал бяха по-настоятелни накрая, докато Юве чакаха продължения. Така че това, което се случи не беше лишено от логика.

BarcaLeo
12.04.2018 12:02

добър мач, тва е предпоставка цял свят да мрази реал, и естествено да гласуват за гения меси за ЗТ мен барса не ме интересува барса я гледам заради гения меси

Garrincha
12.04.2018 10:13

"Края на тики-така","Края на империята на Барса", "Дузпалона", "Тоталният футбол" ... един голям ... ! В коментарното студио, специалистите - Вили Треньора на тати Иван и Иван "Опосума" приятеля на Андрей ! На полувремето два о'срани "мънки фейса" !

orton95
12.04.2018 05:24

Дузпа имаше и е очевидна. Трябва да си малоумник, за да го отричаш. Бутане в гръб и посягане с крак пред гърдите на нападателя (най-вероятно има и удар).Друг е въпросът, че Реал бяха излезнали с идеята за протоколен мач и за малко да приключат с ШЛ. Трябва да си идиот и да твърдиш, че Реал НЕ бяха надиграни в този мач. Бяха смазани! НЕ трябваше да продължат, но късметът им помогна, а НЕ съдията, както на повечето деца им изнася да мислят...

MU121
12.04.2018 11:43

Ти кой мач гледа?

Moskovskia
12.04.2018 11:04

Как да не е дузпа това ??Бенатия нарушава баланса на малкия Васкес пред вратата.Юве цял мач играха без грешка и накрая тяхен ги закла ,не съдията.Дай
що то вкарахте 3 гола и бяхте близо до чудото и вие, и да не свирят дузпата.В Италия като ви свирят вс е точно.Той съдията ако искаше да ви закопае ,нямаше да чака последната минута ,при положение ,че 3 ви гол франсето я изби от ръцете на Навас ,това по правилник не се ли водеше нарушение с/у вратаря?Отделно и да имаше продължения ,нямаше да издъжите пак.

Omen
12.04.2018 08:12

Дузпа нямаще или поне 80 % от съдийте не биха свирили такова нарушение. Дърпане нямаше ,единственото което бе реално е ,че Бенатия посегна с крак ,НО нямаше съприкостновение и както каза колегата 'brickbat' тея от Реал падат при всяко отиграване което може да им донесе било то дузпа или нарушение.А картонът на Буфон беше кумичен,защто червен питам аз , дане би той да е направил "нарушението" в най-лошият случай трябваше да беше жълт картон,да не говорим , че ако е имало дузпа картона трябваше да бъде за Бенатия. Жалко не за Ювентус който показа ,че винаги във важните мачове е боец и истински гранд който не отстъпва на никой отбор от еднакъв калибър,дори ги превъзхожда на моменти.Жалкото е ,че футболът губи ,а богатите клубове дето ги бутат от начало до край те печелят в крайна сметка.Наистина брутално грозна картинка.Нямам думи!!!

brickbat
12.04.2018 05:53

какво бутане бе човече, виж пак повторение някъде... Те от Реал и Барса са научени да падат само като им скръцнеш със зъби,

brickbat
12.04.2018 03:26

колко смешни са феновете на испански отбори... да казваш на черното бяло... това и на Луната не може да бъде дузпа!

lilikoli
12.04.2018 02:31

Е Реал когато не са брилянтни винаги им помагат тва е ясно. Поне спечелих 100 лева от бас и то от фен на Реал като в 80 минута му казах, че до края ще свирят дузпа за тях той не ми повярва. Ювентус заслужават всички адмирации. Повечето отбори отиват на Бернабеу и гледат да паднат с колкото се може по-малко голове,а Юве отидоха и тактически ги надиграха отвсякъде при положение, че изоставаха с 3 гола на свой терен преди мача. Това си е характер и мъжко поведение. За Майкъл Оливър няма какво да кажа. То се вижда защо английски съдия няма да свири на това световно. Лош късмет за Юве. Трябва да си наясно, че щом надиграваш испански отбор трябва да го отрепеш иначе не си само срещу отбора а и срещу съдиите. То в последното деситилетие всеки сезон се случва това. В един мач Барса или Реал ще играят слабо или ще са надиграни и се почва с бутането.

ub7
12.04.2018 14:33

Като е по-нисък да не му влизат ли кво? Бенатия се опитва И ИГРАЕ с топката. Отне си му я и Малкия заги топката и реши да се пльосне. Жалко. Дори не отпадаха (още), а отиваха на продължения.

djarata
12.04.2018 03:27

Васкес е с около 10 санта и повече по нисък и доста по лек от Бенатия замисли се малко ,дали не му наруши баланса ?Ситуацията ако беше в обратната посока при 0:3 и дузпа тогава какво ?Някой ще ше ли да каже ,че дузпа е нямало ?...Правилника си е правилник.Важи за всеки.Наистина не исках така да се класираме с дузпа в добавенето време ,но дузпата си беше дузпа. 7/10 щяха да я свирят.

lilikoli
12.04.2018 03:09

Точно тактически ви надиграха. Има разлика между тактически да те надиграят и да те смажат със 7-0 както Байерн-Барса примерно или да си имал 1 удар за цял мач,защото Реал имаха положения и не бяха смазани,а играха като равни,но резултатът не беше 0-0 или 1-0 за Юве,а 3-0 за тях. Трябваше да им вкарате по-рано ама не го направихте нали? Лично зе мен дузпата е 50/50 няма да коментирам защо. Не съм фен на Юве и не ми пука за тях, но се съсипва магията на играта като дадеш спорна дузпа в такъв мач,а не го оставиш до продължения.

djarata
12.04.2018 02:49

как ни надиграха тактически с двата подаръка на Навас ли ??? по-рано трябваше да им вкараме и да св всичко ,нз пак къде са ни подпряли.Дузпа си имаше ,кво толкова го умувате нз..,ако ни подпираха дузпата ,ще ше да се свири мн по-рано при някое от изпълненията на Роналдо.Говорите глп само.Жалко за вс от Юве ,но това е футбола.Едни се радват ,други не.

Fingarov
12.04.2018 00:59

Имаше чиста дузпа и абсолютно заслужен червен картон за Буфон. Съдията свири перфектно до самия края. Бъдете обективни. Казвам това, а дори не съм фен на Реал.

martin
12.04.2018 17:01

ингилизите свирят по различен начин в тяхното първенство и на тези на Евр. първенства.