Хубаво Вечно дерби без победител (видео)

17:17
Хубаво Вечно дерби без победител (видео)

ЦСКА София и Левски не се победиха в поредното дерби помежду им. Двубоят от плейофите на ППЛ завърши наравно при резултат 2:2.

Двубоят започна отлично за армейците, които търсеха задължителна победа, за да продължат битката за титлата с Лудогорец, като още в шестата минута Фернандо Каранга реализира дузпа, отсъдена за абсолютно безсмислено нарушение на Божидар Митрев срещу нападателя на червените. Само три минути по-късно символичните домакини вече водеха с 2:0 след добър пробив отляво на Рафаел Енрике и точен изстрел в близкия ъгъл. Сините изглеждаха в нокдаун и бяха напълно надиграни от съперника си до края на първото полувреме, но не инкасираха повече голове.

След почивката възпитаниците на Делио Роси излязоха преобразени, вдъхновени от появилия се в игра на почивката Роман Прохазка, и още 48-та минута Иван Горанов се разписа с глава след добро центриране на Милош Цветкович. Играчите на Левски продължиха да натискат в търсене на изравнителен гол и стигнаха до него в 61-та минута, когато груба грешка на Николай Бодуров позволи на Паулиньо да изведе Серджиу Буш на отлична позиция и румънският нападател не сбърка. В минутите до края сините бяха много по-опасни и пропуснаха куп положения да стигнат до пълен обрат. В края страстите се нажежиха и директни червени картони получиха Буш и Жеферсон, след като се сдърпаха в близост до корнера.

В крайна сметка двубоят завърши 2:2 и по този начин Лудогорец има възможността да поведе с осем точки на върха на класирането, ако по-късно днес победи Берое в Разград. Левски от своя страна остава на три точки от третия в класирането Берое.

Стартови състави:

ЦСКА: 30. Черниаускас, 2. Атанасов, 3. Жеферсон, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто, 9. Каранга, 11. Манолев, 15. Малинов, 17. Енрике, 20. Тиаго

Левски: 21. Митрев, 4. Горанов, 5. Ейолфсон, 7. Паулиньо, 8. Вутов, 9. Буш, 14. Тиам, 19. Цветкович, 20. Нашименто, 28. Яблонски, 32. Обертан

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация